Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Трекинг во Скопелос

Скопелос е еден од најубавите острови во Грција, со уникатна глетка и огромно зеленило. Познат е и по својата прекрасна природа и сценско патеки.

Постојат многу кои ги комбинираат своите одмори со пешачење, како пејзажи со поглед на боровите шуми, плажи и живописното села компензирајте ги посетителите.

Во последните неколку години, патеките за одење на островот станаа пофункционални и достапни, а луѓето кои сакаат доброволно да одат, да се погрижат патеките да имаат знаци, како и да бидат јасни.

Скопелос им нуди на посетителите можност да прошетаат по прекрасни патувања на село и да бидат компензирани од цвеќињата, авионите, боровите дрвја и уникатните мириси на природата во незаборавно искуство. Во исто време тие имаат можност преку оваа активност да искусат многу верски споменици, манастири и атракции.

На островот Скопелос, планинарите можат да изберат меѓу интересните скокања.

Патеките што ги препорачуваме се следниве:

-Од Место град Скопје до планината Палуки, на патека каде може да се посети историското манастири на островот, уживајќи во уникатен поглед.

-Скопелос-Стафилос-Валанио: Пат 5km почнувајќи од Место град Скопје и завршувајќи на две многу убави плажи на островот.

-Германско-плажа Керамоти: Навистина прекрасна патека што следи по протокот на мала река во клисурата на Керамоти, околу 4.5 км.

-Спопелос-Делфи: 3 км патека што се приближува до највисокиот врв на островот.

- Клима за Палио до Лутраки и Глокса.

Ако ќе го посетите Скопелос, проверете дали имате спортски чевли со вас затоа што морфологијата и убавините на островот може да ве примамат да го истражите островот пеш.