Безбеден одмор во Скопелос по Ковид-19! ЛЕТО 2020

СКОПЕЛОС КОВИД, БЕЗБЕДНИЧКИ ПРАЗНИЦИ ВО СКОПЕЛОС, ЛЕСНА ВО СКОПЕЛОС, КРАТКО Упатство ПО СОВЕТ19, СКОПЕЛОС КОРОНАВИРУС, АДРИНА ХОТЕЛИ КОВИД, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

Безбедни празници во Скопелос по Ковид-19!

ЛЕТО 2020-2021

Без сомнение оваа година беше тешка. Пандемијата на Ковид-19 што се прошири низ целиот свет ја менува нашата рутинска реалност. Негативните ефекти од коронавирусот, за жал, беа многубројни. Грчката влада дејствуваше брзо и со одговорност успеа ефикасно да го забави ширењето на Ковид-19 во земјата.

По карантинот што беше усвоен од 23 март до 4 мај, строгите мерки постепено се укинуваат. Грчката влада продолжува да се однесува одговорно и да делува на дневна основа. Меѓутоа, големото прашање е: „Дали Грција е безбедна земја за летување?“

скопје ковоид, безбедни празници во Скопелос, лето во Скопелос, краток водич за Ковид19, коронавирус на Скопелос

Одговорот, според статистиката е дека Грција е една од безбедни туристички дестинации за летни одмори.

Со внимателно планираното укинување на ограничувањата, Грција е целосно подготвена да ги пречека летните посетители. Грчката влада е флексибилна на какви било услови во врска со Ковид-19. Безбедноста е приоритет. Сè уште има клучни мерки за да ве заштитиме. Секако, треба да се грижите и за себе и да ги следите официјалните упатства додека патувате.

Грчкото лето е веќе тука. Сонуваните грчки острови со прекрасни плажи се тука Затоа, ако планирате да го поминете летото во Скопелос, вие сте повеќе од добредојдени да го сторите тоа. Безбедни одмори во Скопелос

скопје ковоид, безбедни празници во Скопелос, краток водич за Ковид19,

Краток водич за Ковид - 19

Најпрво ова лето има нови безбедносни правила и услови кои секој патник мора верно да ги почитува. Употребата на маска за лице е задолжителна, секој мора да има средство за дезинфекција на рацете и да држи безбедно растојание едни од други.

Сите патници се обврзани да користат маска за лице додека се во сите аеродромски области. Понатаму, тие мора да ги следат основните упатства, како што е употребата на средство за дезинфекција на рацете и по можност бесконтактни трансакции.

Патувањето со брод има и некои нови правила. Има строги мерки кои треба да се следат.

Таверни, ресторани, кафулињата и баровите работат и со нов протокол.

на сместување има некои основни промени исто така, ова лето во Скопелос.

 

АДРИНА ХОТЕЛИ СКОПЕЛОС

Хотели на Адрина на островот Скопелос е безбедно место за да го поминете вашиот летен одмор. Гледајќи дека постои специфична политика за Ковид-19. Поминете безбедни одмори во Скопелос, а летото во Скопелос.

безбедно лето во скопје, хотели на адрина, хотел на плажа адрина, одморалиште и бања

Хотели АДРИНА СОВИД-19

Термометрија

Според Националната организација за јавно здравје, треската е еден од најчестите симптоми на ковид-19.
За да го заштитиме здравјето на посетителите, како и на нашите вработени, ќе ставиме недопрен термометар.
Посетителите ќе бидат термометри при пристигнувањето и секое утро кога ќе влезат во областа за појадок.
Персоналот ќе има и термометри дневно пред смената.

Дезинфекцијата на просториите пред пристигнувањето на клиентите ќе се направи врз основа на здравствените протоколи.
Како дополнителен метод на заштита, дезинфекција на на Адрина соби со Озон 03 ќе се применува.
Повеќе информации за овој метод можете да најдете на линковите подолу.
https:// адрина.gr / Bio3Gen_Brochure.pdf
https:// адрина.gr / Bio3gen_rf.pdf

Хотел Бич на Скопелос Адрина

Хотели на Адрина Covid политика, главните мерки се:

ОБЈАВУВАЊЕ–ИЗВЕДУВАЊЕ

Одјавувањето ќе се изврши во 11.00 часот, додека пријавувањето се префрла во 16.00 часот за да може собите темелно да се исчистат. Во случај да нема пристигнување во истата соба на денот на заминување, исходот може да се случи во 12 часот

Пријавувањето, исто така, може да се заврши по електронски пат, од вашиот компјутер или мобилен телефон, со цел да ве чуваат во прифатниот простор за најкратко време.

Се разгледува можноста за проверка во надворешен простор.

СОБИ

Сите несуштински предмети како списанија, летоци, кеси за перење, бањарки, украсни перници и ќебиња ќе бидат отстранети од собите.

Клима уредите во сите простории се автономни единици и не се дел од централната климатизација. Сите единици се одржувани, дезинфицирани и ќе се дезинфицираат по секое поаѓање.

Со здравствени протоколи се препорачува дека домаќинството не го чисти соба секој ден во текот на еден остане да се ограничи какво било кадровско контактирање со посетители. Исто така, се препорачува промена на чаршафи и крпи само по барање на посетителот, за разлика од дневно.

ТИМ за дезинфекција

Формиран е тим за дезинфекција за санирање на просториите по секое заминување. Просториите се прецизно исчистени така што секој посетител може да најде безбедна и чиста околина. Како дополнителна претпазливост на сигурноста, тимот го запечатува соба по чистењето, поставете специјална лента на вратата на соба тоа ќе им укаже на посетителите дека никој немал пристап до нивните соба по завршувањето на дезинфекцијата.

ПОВЕЕ НА ПОВЕД-19

Кај Адрина Beach Hotel, се создава посебен, изолиран простор во случај на пациент со КОВИД-19 во случај лицето со симптоми да не може да се пренесе во Здравствениот центар Скопелос. За референцата чекаме информации од надлежните хотели на нашиот остров.

ХРАНА УСЛУГИ, Хотели на Адрина Covid политика

појадок ресторани

Собите за шведска маса во двата хотелски области за појадок нема да бидат отворени и сите нарачки за појадок ќе се служат на масите во делот за појадок. Дезинфекцијата на рацете е задолжителна при влез. Доколку има потреба, работното време ќе биде продолжено. Мерките за безбедност ќе бидат зголемени и мора да се почитуваат и од вработените и од гостите. Постои можност за месеците јули и септември и двата хотелиГостите ќе користат заедничка област за појадок.

Ресторани Адрина

ресторани

За летото 2020 година, двајца од a la carte ресторани се отворени во текот на денот, имено Адрина Плажа ресторан и Адрина Одморалиште и Спа ручек ресторан.

на Адрина Плажа ресторан служи како централна вечера ресторан за двете хотели. Поради оваа причина, продолжување на терасата на ресторан of Адрина Плажата беше изградена со цел да се набудуваат пропишаните растојанија.

Патека од 100 метри лесно ги поврзува Адрина Resort & Spa со Адрина Главната плажа ресторан. Клупските автомобили се достапни за превоз на гости од двете хотели до и од ресторан во текот на денот.

Вечерта ресторан на Адрина Resort & Spa нема да биде отворен. Наместо тоа, ручекот ресторан на Адрина Останува отворено Resort & Spa, кое ќе нуди ограничени опции за салати и главни јадења за возрасни и деца.

Конечно, базенот на базенот на Адрина Resort & Spa ќе останат затворени, а на гостите ќе им служат ресторан само неколку метри од областа на базенот.

BEACH

На плажа, поставувањето на чадори и лежалки строго ќе се почитуваат сите здравствени протоколи и дистанци. Секоја лежалка ќе се дезинфицира по заминувањето на посетителот. Од посетителите ќе биде побарано да ги отстранат сите свои лични предмети додека ја напуштаат плажата.

Одморалиште Адрина и Спа, базен

 

LИВО- ЕЛЕВТАТОР

Средства за дезинфекција се достапни на секоја станица на жичарницата и во кабината за гостите да можат да ги дезинфицираат рацете откако ќе ги користат копчињата на лифтот. Се препорачува да се користи лифтот едно по едно семејство. Климатизацијата и вентилацијата на комората се изменети така што во комората за време на работата влегува само свеж воздух и се спречува рециркулацијата на воздухот од комората.

GYM

Поставивме нова теретана на приземје во близина на постојката на плажа на Адрина Одморалиште и Спа лифт. Употреба на салата ќе дозволат само две лица истовремено или повеќе ако е семејство. Постои можност салата да биде затворена во текот на денот за дезинфекција и вентилација.

БАЗЕНИ

Главните базени на двете хотели работат со морска вода што се рециклира нон-стоп 24 часа на ден, 7 дена во неделата. На секои 7 дена главните базени ќе се одводнуваат и чистат со машини за вода под висок притисок.

Процедурите потребни за приватните базени на Адрина Ресорт и Спа хотели вили целосно ќе ги почитува упатствата дадени од здравствените власти.

ДЕТСКИ КЛУБ

Би сакале да истакнеме дека за ова лето 2020 година, услугите на Спа и Кид Клуб нема да бидат понудени за ваша безбедност.
Нема да има услуга за детски клуб. Просторот ќе биде отворен само како игралиште и сите деца мора постојано да бидат под надзор на нивните родители.

 

Skopelos.com -  Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com -  skopelos.com/blog

Автор -  Адрина  Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co -  Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво