Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Свадба во Скопелос

За незаборавна и сонувачка венчавка, нема да најдете подобра дестинација од Скопелос со магични зајдисонце, неверојатни пејзажи, шармантни традиции и традиционални храна.

Скопелос значи убаво плажи каде имате свадба пред незаборавно зајдисонце над морето, воодушевувајќи ги вашите гости во најважните моменти од животот.

Свадбата на островот Скопелос ја нуди секоја можност: католички свадби во мала црква во срцето на островот, граѓански свадби и обновувања на завет со прекрасни погледи. По Мама Миа, се повеќе посетители од странство избираат да стапат во брак на островот како што сонуваат за своја кинеска свадба за бајките под светлото летно сонце.

Свадбените свадби нудат поголема слобода, овозможувајќи ви да организирате секаков вид прослава по желба. Вам зависи од вас колку гламурозна, екстремна, традиционална, елегантна или едноставна вашата незаборавна свадба ќе биде на прекрасниот остров Скопелос.

Многу парови одлучуваат да стапат во брак или со црковен или граѓански брак во Скопелос, комбинирајќи ја церемонијата со празници и за самите нив и за нивните гости. Тоа е причината зошто неколку свадбени церемонии се прават покрај морето на места како што се Адрина, Агнонтас, Панормос, Костен, Милан, Агиос Јоанис, Амаранто, цркви и други прекрасни места на островот, со сино-зелени води и зајдисонце. Верските свадби се одржуваат во секоја црква на островот, со најчест избор Панагица од Пиргос. Приемите обично се одвиваат на живописните таверни на островот или ресторани, па дури и кај хотели.

Не заборавајте да ги имате сите потребни документи за да се ожените, како што се пасоши или други патни исправи, ако не сте жител на Грција, вклучувајќи копии на извод од матична книга на родените и апликации за лиценца за брак. Во принцип, не заборавајте да бидете правилно информирани за процесот и документите што ги бара грчката држава, и пред и по актот, за да не бидете разочарани последната минута.