Преминување од Скијатос до Скопелос

ОД СКИЈАТОС ДО СКОПЕЛОС, СТАНУВАЊЕ ОД СКИЈАТОС ДО СКОПЕЛОС, СКИЈАТОС СКОПЕЛОС, ПРИСТАНИЕ СКИЈАТОС, АЕРОДРОМОТ СКИЈАТОС, СКОПЕЛО ПРИКЛУЧОЦИ, ВОДЕНИ ТАКСИ СКОПЕЛОС, БРОДОЦИ ЗА СКОПЕЛОС, ТУРИЗАМ СКОПЕЛОС, ПРИСТАНУВАЊЕ ДО СКОПЕЛОС, ЕКСТРА СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ, КАКО ДО СКОПЕЛОС ОД СКИЈАТОС, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

ОД СКИАТО до СКОПЕЛОС

Бујниот остров Скопелос нема аеродром. Доколку сакате да патувате со авион, можете да слетате на аеродромот Скијатос. (Национален аеродром Скијатос, Александрос Пападијамантис ЈСИ). Скијатос е прекрасен остров на северните споради. Овој соседен остров е оддалечен 12 наутички милји од Скопелос. И покрај фактот што Скопелос нема аеродром, можете да слетате на Скијатос.

Скокање на островот Скијатос Скопелос Алонисос
 

Понатаму, аеродромот Скијатос е оддалечен само 3 километри од пристаништето Скијатос. Со автомобил или такси, ќе ви требаат само пет за да стигнете до пристаништето Скијатос. Тогаш сте подготвени да го продолжите патувањето до зелениот остров Скопелос. Од Скијатос до Скопелос одите само море.

Имајте на ум дека Скопелос има 2 главни пристаништа, Лутраки Пристаниште во сјај и Пристаниште Скопелос во Хора. Во случај на лошо времето услови, исто така има Пристаниште Агнонтас да им служи на патниците. пристаниште скопје, скопелос хора, стигнување до скопје, од скијатос

Преминување од Скијатос до Скопелос

Постојат две опции за трансфер од Скијатос до Скопелос и некои дополнителни совети за патување. Можете да ги користите фериботите што е најекономичен начин. Или можете да имате водено такси што е побрз и поефикасен начин за тоа.

Скопелос Хора, пристаниште Скопелос, од Скијатос до Скопелос

од Скијатос до Скопелос со ферибот

Скијатос е поврзан со Скопелос со дневни фериботи, особено во летните месеци. Времетраењето на патувањето е приближно 30 минути во зависност од бродот што ќе го користите. Цените на билетите варираат од 5,30 до 19 евра.

Двете компании кои управуваат со маршрутата Скијатос – сјај или Скијатос -Скопелос се фериботите Анес и Хеленик Сивејс.

Anes Ferries има брод PROTEUS на кој му требаат 30 минути за да стигне сјај Пристаниште. Цената на билетот е 5,30 евра.протепеј на скопје, преминувајќи од скијатос до скопје

Hellenic Seaways има еден ферибот EXPRESS SKIATHOS и глисерот FLYING CAT 5.

ЕКСПРЕС СКИЈАТОС трае 30 минути за да се постигне сјај Пристаниште и до 1 час и 25 минути Пристаниште Скопелос. Цените на билетите се 7 евра и 11 евра соодветно.

изразуваат скијато сина starвезда, преминувајќи од скијатос до скопје

Летање КАТ 5 треба да стигне 15 минути сјај Пристаниште и 50 минути за да стигнете Пристаниште Скопелос. Цените на билетите се 11,50 евра и 19 евра соодветно.

летачка мачка, од скијато до скопје, со брод

НЕКОИ ПОВЕЕ Корисни информации

СОВЕТ 1:  Проверете ги вашите авионски билети заедно со фериботите за да бидете сигурни дека постои директна врска помеѓу авионите и чамците. 

СОВЕТ 2: Обично се достапни билети за траект. Сепак, мора да ги резервирате вашите билети на време, особено во месеците јули и август.

СОВЕТ 3: Фериботите обично објавуваат летни патувања пред грчкиот велигденски период.

Пристаништа Скопелос, пристаниште Гулса Лутраки, од скијатос до скопје

 

од Скијатос до Скопелос со такси со вода

Најкраткиот начин (но најскапиот) да се стигне од Скијатос до Скопелос е водното такси.
Воденото такси само ве патува до точното пристаниште / дестинација што го сакате и е достапно 24 часа на ден. Единствената причина зошто водените такси не можат да патуваат е времето Услови. Во овој случај, посетителите треба да ги користат бродовите што ќе бидат достапни.

такси скијатос, од скијатос до скопје

Водените такси можат да добијат од 1 до 5 патници. Вообичаен број на патници е 4.
Патувањето со такси-вода ги исполнува сите правила за безбедност.

Порт цена Времетраење
сјај 150 € 25 мин
Елиос 180 € 30 мин
Панормос 150-180 € 30 мин
Адрина 150 € 30 мин
Агнонтас 200 € 35-40 мин
Скопелос 300 € 45-50 мин

 

Скијатос Вода Такси работи директно со Адрина Хотели. Трошоците за трансфер од Скијатос директно во Адрина Хотели ( Адрина Плажа, Адрина Resort and Spa) е 150 € за 4 лица и патувањето трае 30 минути.

Информации за контакт: Скијатос вода такси. Димитрис Диолетас +30 6980 200 200, веб-страница: http://www.skiathoswatertaxi.gr/, е-пошта: info@skiathoswatertaxi.g е

Место град Скопелос, Хора

ЕКСТРА СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЕ ЗА ВЕ PБА LEЕРНА
  1. Скопелос има два пристаништа, Лутраки сјај Скопелос Хора. Секогаш проверувајте го пристаништето на вашето пристигнување и поаѓање додека го резервирате билетот.
  2. Од континентална Грција, на пристаништа кои им служат на северните споради се Волос Магнизијас, Агиос Константинос Фтиотидас, Мантуди Евиас и Кими Евиас. Нема директна маршрута од Атина пристаништа до Спорадите.
  3. Ако имате среќа, може да се соочите со многу пријатно изненадување додека патувате од Скијатос до Скопелос. Можеби ќе имате можност да им се восхитувате на прекрасните делфини кои пливаат во Егејското Море покрај вашиот брод.

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво