Истражување на птичји чуда: Набљудување птици во Скопелос

Набљудување птици во Скопелос, тури за набљудување птици Скопелос, места за птици во Скопелос, Најдобро набљудување птици Скопелос, видови птици во Скопелос, водич за набљудување птици Скопелос, празници за набљудување птици во Скопелос, совети за набљудување птици Скопелос, Скопелос набљудување птици, искуство за набљудување птици, s, Можности за набљудување птици Скопелос, сезона на набљудување птици во Скопелос , Скопелос најдобар остров во светот, посетете го Скопелос, бегство во Скопелос, меѓународна разлика во Скопелос, одмор во Скопелос, одмори во северните споради, северните споради, Грција, грчките дестинации за скапоцени камења, Блог на Скопелос, Блогспот на Скопелос, блогирање на Скопелос, блогови на Скопелос, блогери на Скопелос

 

Истражување на птичји чуда: Набљудување птици во Скопелос

 

Набљудување птици или набљудување птици

Птици, што понекогаш се нарекува и набљудување птици, е процес на забележување и проучување на различни видови птици во нивните природни живеалишта. Должноста на оние кои се вклучени, или птиците птици, е да користат двогледи, телескопи и водичи на терен. Да се ​​одреди изгледот, однесувањето и повиците на разни птици, да се идентификуваат. Набљудувањето на птици може да заземе различни места едно од друго, на пример, шуми, мочуришта, прерии и острови. Тоа е хоби кое нема старосна граница, ниту ниво на познавање. Од гледање птици како секојдневно хоби до сериозно птичарење со список за проверка на крлежите на птиците. Набљудувањето на птици може да помогне да се зголеми чувството за еколошка свест и да се привлечат луѓето да ја ценат и заштитат природата и биолошката разновидност.

 

Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици

Набљудување птици Скопелос

Островот Скопелос, кој се наоѓа во средината на Егејското Море, не е само рај со сонце и природа, туку и рај за набљудување птици. Скопелос може да се пофали со разновиден спектар на растителен и животински свет (флора и фауна), при што одредени области се дел од Националниот морски парк на северните споради. Богатото и колоритно изобилство на птици, кои чекаат да бидат истражени на овој прекрасен грчки остров. Без разлика дали сте експерт за птичар или во душата љубител на природата, Скопелос сигурно ќе ви понуди плодно искуство на набљудување птици што ќе ве воодушеви со својата спектакуларна глетка и ќе ве изненади со својот богат живот на птици. водич за набљудување птици Скопелос

Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици

 

Значајни видови птици: што да барате

Неколку резидентни видови птици го населуваат островот. Овој зелен грчки остров нуди широк спектар на видови птици за набљудување. Неколку резидентни видови птици го населуваат островот, вклучувајќи ги и популарните како што се:

Медитерански галеби, корморани кои често се гледаат во близина на рибарски чамци, разни видови орли, Елеонорски соколи (falcon eleonorae), сиви чапји (ardea cinirea), соколи, пчеладачи (Merops apiaster) и кралеви (alceda athis). Scops Був (Otus scops), Мршојадци, Разни бајчи, Црноглави птици (emberiza melanocefala), Куруни. Шафинч (Fringilla Coelebs), Goldcrest ( Regulus regulus), славеј (Luscninia magarhynchos).

Ова се само неколку примери. Островот веројатно е домаќин на многу повеќе видови, околу 66, поради неговата богата биолошка разновидност и разновидни живеалишта.

Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици

Примарните видови присутни се несомнено куруните, значителни пепелни црни птици кои се наоѓаат насекаде на островот. Дополнително, во околните отворени области близу до Чора, Село Глуша, и Стар климата Село, ќе ги сретнеш познатите црноглави птици. Преовладувачките големи птици, претежно црни и сиви, се врани со качулка.

Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици

Птичји места во Скопелос

Соколите на Елеонора често се гледаат на периферијата на Скопелос и сјај, како и над Стариот климата. Орлите и мршојадците обично се на помалку населената северна страна на островот. Во близина на мостот блиску до градската плажа може да се забележат различни ловци. Тие се и на спротивниот крај на пропустот зад Аг. Спомен на Регина. Ако слушнете речиси постојан звук „буп... боп“ во вечерните часови, тоа е веројатно повикот на малиот скопски був (Otus scops). Ова ја опфаќа природната разновидност на Скопелос.

ЕКТРА СОВЕТ: Дополнително, посетителите имаат можност да ги набљудуваат и прекрасните пауни, кои претходно биле припитомени суштества.

Живеалишта и жаришта: Каде да се истражува - водич за набљудување птици Скопелос
  1. Нерамни крајбрежја: Карпестите брегови на Скопелос и затскриените заливи обезбедуваат идеални места за гнездење и места за хранење на морските птици како што се галебите, галебите и корморани. Упатете се кон крајбрежните гледишта и патеките покрај карпите за одлични можности да ги набљудувате овие фасцинантни птици во нивното природно живеалиште.Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици
  2. Чиста Плажи: Островот е недопрен плажи и крајбрежните лагуни привлекуваат различни крајбрежни птици, вклучително и песочник, чапји и чапји. Прошетајте по должината на брегот или поставете простор за набљудување во близина на плимните базени и мочурливите области. Потоа набљудувајте ги овие неостварливи и прекрасни птици одблиску.
  3. Растителни шуми:  Зелените борови шуми и маслинови насади на Скопелос, обезбедуваат живеалишта за многу различни видови шумски птици, кои вклучуваат чварки, клукајдрвци и бувови. Придружете се на патеките што лежат длабоко во внатрешноста на островот. Обрнете внимание на пеењето на птиците и звукот на нашите пердувести роднини.
  4. Мочуришни области:  Можете да ги посетите мочурливите области за да барате видови како чапји и чапји, меѓу птиците преселници кои летаат за време на пролетната и есенската миграција.
Совети за набљудување птици во Скопелос – Совети за набљудување птици во Скопелос 
  1. Основни работи во пакетот: Понесете со себе двоглед, теренски водич за локални видови птици и камера или паметен телефон за снимање незаборавни глетки.Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици
  2. Почитувајте го дивиот свет: Набљудувајте ги птиците од респектабилна далечина за да избегнете вознемирувачки места за гнездење или предизвикување непотребен стрес на животните.
  3. Облечете се соодветно: Носете удобна облека и цврсти обувки погодни за истражување на отворено, како и крема за сончање и средства за заштита од инсекти за заштита од елементи.
  4. Бидете трпеливи и внимателни: Набљудувањето на птици бара трпение и остри вештини за набљудување, затоа одвојте време и внимателно скенирајте ја околината за знаци на активност на птиците.Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици

Заклучок: Влезете во авантура за набљудување птици во Скопелос

Со своите неверојатни пејсажи, разновидни живеалишта и изобилен свет на птици, Скопелос нуди искуство со набљудување птици како ниеден друг. Без разлика дали истражувате крајбрежни карпи, талкате низ шумски патеки или набљудувате птици од крајбрежните кафулиња и таверни.

Набљудување на птици во Скопелос Тури за набљудување птици Скопелос Скопелос места за птици Најдобри видови на птици Скопелос Скопелос Видови птици Водич за набљудување птици Скопелос Скопелос Празници за набљудување птици Совети за набљудување птици

 

Скопелос ветува незаборавна авантура за набљудувачите на птици од сите возрасти и нивоа на вештини. Затоа, земете го двогледот и тргнете се на отворено. Тогаш нека птичји чуда на Скопелос ве инспирираат и воодушевуваат со нивната убавина и благодат. Места за птици во Скопелос и совети за набљудување птици во Скопелос се многу.

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www.adrina.g е 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво