Како да стигнете до Скопелос

КАКО ДО СЕВЕРНИТЕ СПОРАДИ, ПАТУВАЊЕ ВО СКОПЕЛОС, СТИГАЊЕ ДО СКОПЕЛОС, ПОСЕТА НА СКОПЕЛОС, ПРИКЛУЧОЦИ СКОПЕЛОС, АЕРОДРОМ СКОПЕЛОС, ТУРИЗАМ СКОПЕЛОС, ОДМОР СКОПЕЛОС, ЛЕТЕН СКОПЕЛОС, СКОПЕЛОС СО БРОМ, СКОПЕЛОС СО АВИОН, СКИЈАТОС ДО СКОПЕЛОС, МАНТУДИ, АГИОС КОНСТАНТИНХЕНОСОЛАТОСО,  БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

КАКО ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ СО СКОПЕЛОС

Скопелос е најзелениот остров во Егејското Море, вториот по големина остров на Северните Споради (Скијатос, Скопелос, Алонисос), добро познат по своите богати борови шуми и прекрасните плажи.

Доколку се сомневате каде да го поминете летниот одмор, патувањето во Скопелос е вистинскиот одговор.

Скопелос Бло Ков, Скопелос Панормос, доаѓајќи до скопје

Скопелос

Островот на зеленото и синото ги чека своите посетители секое лето за да ги маѓепса! Зеленилото на борот и густите шуми се спојуваат со длабокото синило на морето и небото, правејќи ве да верувате дека сте во рајот! Островот Скопелос официјално ја презеде титулата зелено-син остров од Меѓународната биополитичка организација. Бидејќи поголемиот дел од површината на островот (над 67%) е покриена со девствена борова шума.

Скопелос Милиа Бич Сиавив, скопјески плажи, стигнување до скопје

Уживајте во уникатна комбинација на густа вегетација и тиркизна, бујна крајбрежје, вистински рај на спокојство и спокојство!
Скопелос е познат по своите прекрасни плажи со тиркизни води, богати борови шуми, филмот mamma mia и секако неговите вкусни пити!

Скопелос е помеѓу Скијатос и Алонинос.

Во овој пост, ќе дознаете на кои начини можете да стигнете и да го истражите ова уникатно место!

НАЧИНИ ДА ПАТУВААТ СКОПЕЛОС

Патување во Скопелос. Најчестиот начин да се стигне до Скопелос е со ферибот, катамаран или летечки делфин. Сепак, можете да летате до Скијатос, а потоа да патувате по море до Скопелос.

Градското пристаниште во Скопелос, пристигнувајќи кон скопје

ФЕРИИ ДО СКОПЕЛОС

Скопелос е поврзан со ферибот со следново пристаништа:

СОВЕТ 1: не постои директна линија помеѓу Атина (Пиреја или пристаништето Рафина) и Скопелос

СКОПЕЛОС ПОРЦИ

На островот Скопелос има три пристаништа, главното пристаниште на Скопелос во Хора, Лутраки во Глоса, и Агнонтас. Во пристаништето на Агнонтас, има траекти кога на времето условите не дозволуваат бродовите да стигнат до другите два пристаништа.

Патници од Јужна Грција - Атина

Оние кои доаѓаат од јужна Грција и Атина можат да изберат една од трите следни пристаништа:

Мантуди Евија 

скопје со брод, мантуди евиа, скопски пристаништа

Маршрутата е направена или:

со глисерот SUPER RUNNER JET на SEA JETS или IOLKOS FERRY. Времетраењето на патувањето е 1 час и 15 минути. Цената на патувањето варира по лице како што следува 32,70 € (сребро) и 65,40 € (платина). За автомобилот, цената е 65,70 евра. Маршрутата на SUPPER RUNNER JET е како што следува: Mantoudi – Alonissos – Skopelos ( пристаниште Скопелос Хора) – Скијатос. Маршрутата на IOLKOS FERRY е како што следува: Мантуди-Скијатос-Глоса-Скопелос-Алонисос. понекогаш застанува на Агнотас пристаниште во Скопелос. 

или:

со глисерот SAONISOS на SAOS FERRIES. Времетраењето на патувањето е од 1 час и 50 минути. Цената на патувањето се уште не е објавена. Маршрутата која ја следи глисерот е Мантуди – Скијатос – Скопелос.

Мантуди е оддалечен 24 км од Скопелос.

Свети Константинос Фтиотида

ВО ЛЕТО 2024 НЕМА ДА СЕ ОПРАВУВА ПАТ АГИОС КОНСТАНТИНОС – СКОПЕЛОС

скопје со брод, агиос Константинос, скопски пристаништаПатување до Скопелос од Агиос Константинос.

Маршрутата е направена од:

Новата маршрута на МАГИЧНИ МОРСКИ фериботи со CAT 1 ќе започне од 01 јуни до 01 октомври 2023 година.

Времетраењето на патувањето е од 3 часа и 20 минути. Цената на патувањето е 41,00 € (Супер економично), 42,00 € (економско нумерирано седиште), 51,00 € (премиум економично со маса), 63,00 € (Бизнис со маса); 72,00 € – 84,00 € за автомобилот. Маршрутата на CAT 1 е како што следува: Агиос Константинос-Скијатос-Скопелос-Алонисос.

Агиос Константинос е на 61 нм од Скопелос.

Патници од Северна Грција

Оние што доаѓаат од Северна Грција имаат два начина:

Волос

Патување во Скопелос од Волос. Волос пристаништето ви обезбедува повеќе избори и маршрути.

скопје со брод, волози, пристаништа скопели

 

  • Трасата ја прави фериботниот брод СКИЈАТОС ЕКСПРЕС. Времетраењето на патувањето со EXPRESS SKIATHOS е 4 часа и 10 минути, а цената на патувањето започнува од 38,50 € по лице и 111,50 € по автомобил. Времетраењето на патувањето со FLYING CAT 5 е 2 часа и 50 минути, а цената на патувањето започнува од 51,00 € по лице. Маршрутата е Волос – Скијатос – сјај – Скопелос – Алонисос.
  • Трасата е направена од СПОРАДЕС СТАР и СУПЕР ЅВЕЗДАТА на SEA JET КОМПАНИЈА. Цената на билетите варира од 30,40 евра до 37,40 евра по лице и 67,20 евра по автомобил. Времетраењето на патувањето е 3 часа и 45 минути. Релацијата е Волос – Скијатос – Скопелос – Алонисос и во текот на летниот период ќе има вечерни услуги во петок, сабота и недела кои ќе ја следат следната релација Волос – Скијатос – Агнонтас.
  • Трасата е направена од ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО од ДЕЛФИНИ. Патувањето времетраењето е 2 часа и 20 минути. Цената на патувањето е 48,50 евра по лице. Маршрутата е Волос – Скијатос – Глоса – Скопелос – Алонисос.

Волос е на 60 наутички милји од Скопелос.

ТЕСАЛОНИКИ

Компанијата SEA JET сè уште не ги објавила маршрутите за летото 2024 година.

Брзиот брод Runner Jet прифаќа и патници и возила. Времетраењето на патувањето е 4 часа и 5 минути. Рутата е Солун-Скијатос-Скопелос-Алонисос-Мантуди (Кимаси).

ЦЕНИТЕ за лето 2023 БЕА следни:

Можеби цените на билетите се диференцирани оваа година.

ПАТНИК:
СРЕБРЕН: 48 €
ПЛАТИНУМ: 96 €
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.
Студентскиот попуст е подобен само за студенти на грчки јавни универзитети.

АВТОМОБИЛ:105,90 €

МОТРОЦИКЛУС:21,10 €

ЛЕТИ НА СКОПЕЛОС

СО АВИОНлетови до скопје, скопје со авион, аеродром скијатос

Патување во Скопелос. Скопелос нема аеродром, што не е нужно лошо бидејќи помага да се задржи убавината и традиционалниот стил на овој грчки остров.

Патниците можат да го користат аеродромот во Скијатос, (Аеродром во градот Скијатос, Александрос Пападиамантис ЈСИ) и потоа да се преселат во Скопелос.

Следниве авиокомпании нудат летови до Скијатос:

Лесен авион
Рајан Ер
Луфтханза
Бритиш ервејс
Егејскиот воздух
ТУИ Ервејс
TUI летаат Шведска

 

СОВЕТ: Сите авиокомпании имаат специфични возен ред и можете да ги резервирате вашите билети многу рано.

Од Скијатос до Скопелос

Скокање на островот Скијатос Скопелос Алонисос

Патување до Скопелос од Скијатос. Од Скијатос, има чести фериботи до Скопелос и такси со вода што уште повеќе ви го олеснува патувањето.

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА патување до Скопелос

СОВЕТ 1: Скопелос има целосна сезона во јули и август. Значи, добра е идејата да се резервира на време.

СОВЕТ 2: Треба да знаете дека маршрутите до Скопелос се закажани на следниов начин:

  • Велигденски период до Светиот Дух патеките завршени непосредно пред Велигден,
  • Летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат веднаш по Велигден,
  • Септичките патеки финализирани во јули.

СОВЕТ 3: Контактирајте со туристичките агенции во Скопелос за повеќе информации или користење Ферисанер.

.

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво