Филтер по ознака:
На островот Скопелос жителите се длабоко религиозни луѓе. Тие ја ценат православната христијанска вера и тоа се гледа со мноштвото цркви што постојат на островот. На островот Скопелос, некои од црквите и манастирите на Скопелос се отвораат само на денот на нивниот номинален празник. Некои од верските прослави во Скопелос се прослави Архангели (Агион Таксиархон), Скопелос Агиос Ригинос, манастир Сотирос, Богородица (Коимиси тис Теотоку).