Културни настани Скопелос 2022 година

Културни настани во Скопелос, музички концерти во Скопелос, фестивал на ребетико во Скопелос, летни ноќи во Скопелос, северни споради, Грција, КУЛТУРНИ НАСТАНИ ВО СКОПЕЛОС,, ЛЕТНИ НАСТАНИ ВО СКОПЕЛОС, КОНЦЕРТИ, МУЗИЧКИ НОЌИ, СЛИКИ ИЗЛОЖБИ2022, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

КУЛТУРНИ НАСТАНИ СКОПЕЛОС 2022

Скопелос, островот покриен со борови со смарагдни води, доби лојални следбеници во последниве години.

културни манифестации 2022, Скопје, секој, фестивал на ребетико

Што е тоа што го прави Скопелос толку посебен освен неговите уникатни пејзажи и бракот на зеленото и синото? Тоа е дефинитивно неговата поврзаност со митологијата, уметноста и ребетико музиката.

скопелски ребетико фестивал

Културни настани Лето 2022 година во Скопелос.

Награда за непрофитната организација „Skopelos Trails“

На 26 година во 2022:20 часот во зградата на „ОРФЕА“, Општина Скопелос презеде иницијатива за доделување на непрофитната организација „Скопелос Треилс“. Претставникот на организацијата г. Хедер Парсонс, со својот волонтерски тим, значително придонесува за заштитата и чистотата на природните патеки на Скопелос.

skopelos com skopelos патеки

„Денови на ребетика во Скопелос 2022“

На 12-13-14 и 15 јули ќе се одржи четвртиот фестивал Ребетико „Денови на ребетико во Скопелос“.

Културни настани во Скопелос лето

Културно-фолклорното здружение на Скопелос, во соработка со општина Скопелос и регионот Тесалија, ги организира „Деновите на ребетика во Скопелос 2022“ со учество на многу уметници од цела Грција и странство, на 12-13-14 и 15 јули, под светата карпа и под светлината на „Panagia tou Pyrgos“, заштитен знак на островот.

Културни настани во Скопелос лето

Програмата како што ја објави Здружението е следна:

Од 12/7 до 15/7:
Вечерни музички концерти под Панагица од Пиргос,
Пладни музички концерти во Општинско кафуле,
Изложба на народни инструменти од инструментари во Општинско Кафуле,
Семинари за Бузуки од Василис Коракакис, Пеење од Хара Цалпара и виолина од Киријакос Гуведас.

На 13:
Презентација на книгата „Малолетникот на тишината“ од Ефис Ватаниду во кино Орфеј.

На 14 г
Проекција на документарниот филм „REBETIKO UNDERGROUND“ на Џорџ и Апостолос Полимерис во кино Орфеј.

ТРАДИЦИЈА И КУЛТУРАЛНА наследство на СКОПЕЛОС

Скопелос е остров со богато културно наследство. Специјални обичаи и уникатни легенди постојат на најзелениот остров на северните споради. Традицијата на Скопелос директно се поистоветува со религијата на местото.

Културни настани во Скопелос лето

Културното наследство е суштински дел од секојдневниот живот и на локалното население и на туристите. Во текот на целата година и особено во лето има многу убави прослави и фестивали.

Традиционалните танци на островот Скопелос и особено традиционалните носии се сакани низ цела Грција. Костимите на Скопелос се фолклорен заштитен знак на грчката традиција.

културни настани во Скопелос, општина скопје, летни настани во скопје, концерти, музички вечери

 

Skopelos.com -  Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com -  skopelos.com/blog

Автор -  Адрина  Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co -  Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво