Голса Фолклорен музеј на Скопелос

 

БЛОГ СКОПЕЛОС Сјај ФОЛКЛОР Музејот НА СКОПЕЛОС, ФОЛКЛОРЕН МУЗЕЈ НА ПОИМНИКМузеи СКОПЕЛОС, КУЛТУРА СКОПЕЛОС, СВЕДНИЦИ СКОПЕЛОС, ТРАДИЦИИ СКОПЕЛОС, ЦАРИНА СКОПЕЛОС, ГЛОСА ГОЛИМА, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

Музеи НА СКОПЕЛОС

Островот Скопелос не е само остров богат со природни убавини. Овој раскошен остров има и богато културно наследство. Всушност, Скопелос треба да им понуди бројни прекрасни изненадувања на посетителите. Освен магичното плажи и неверојатните пејзажи, Скопелос има многу интересна култура и историја. Доколку сте заинтересирани да дознаете повеќе за традициите и обичаите на островот, ве советуваме да ја посетите музеи на Скопелос.

Во Скопелос, Хора е Фолклорен музеј на Скопелос, Замок Вакрица, и куќата на Павлос Нирвана. Додека во Село Глуша таму е Фолклорен музеј на Глокса.

ГЛОСА ГОЛИМА

Село Глуша е втората голема населба на островот Скопелос. Се наоѓа на северозападната страна на островот Скопелос. Традиционалниот Село Глуша бил изграден на надморска височина од околу 300 метри Лутраки Пристаниште. Исто така го носи името балкон на Егејот бидејќи нуди уникатни погледи и прекрасни зајдисонце.
фолклорен музеј на глоса, музеи скопје

ПОИМНИК ФОЛКЛОРЕН МУЗЕЈ НА СКОПЕЛОС

Фолк музеј сјај на Скопелос (тел. +30 24240 23494) се наоѓа во Село ГлушаItе го најдете над црквата Коимизеос тес Теотоку.

Отворањето на Фолклорен музеј на Глокса Изложбите се поврзани со различна секојдневна употреба на домаќинството, везови и текстил, мебел и гради, како и традиционални носии.

Во суштина, тоа е стара двокатна традиционална куќа која е претворена во музеј. Музејот заслужено ја претставува декорацијата и традиционалната архитектура на Скопелос.

At Фолк музеј сјај на Скопелос, изложени се многу традиционални носии на Скопелос, како и автентичен традиционален мебел. Со посета на музејот ќе се доближите до културата и обичаите на островот. Покрај тоа, ќе ги погледнете одблизу старите секојдневни предмети за домаќинството и ќе ја истражите историјата и културното наследство на Село Глуша.

Сè уште има некои вредни предмети или од порцелан или други слични материјали што морнарите ги купувале за своите патувања и ги носеле како подарок на своите семејства. Домаќинките се навикнати да ги прикажуваат на видно место на врвот на внатрешните скали. На овој начин сакаа да го покажат својот економски просперитет.

Фолклорен музеј на Глокса работи во текот на летната сезона, и наутро и навечер. Сепак, требаше да го контактирате одговорното лице пред вашата закажана посета.

Исто така, ќе го најдете Музејот на културното наследство на Грчката фондација сјај.

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво