Плажа Петаменис

Плажата Петаменис има тиркизни води и карпи кои формираат пештери.

Скопелос Петаменис плажа, Скопелос плажа Каналаки, Истражете го Скопелос плажи, Скопелос плажи да откриете, Северни Споради, Грција, Егејско, Грчко плажи, грчки острови, рај плажи

Скопелос Петаменис (Каналаки) Плажа

Откријте го Скопелос Плажи

Петаменис Плажата или Каналаки во Скопелос е прекрасна плажа со посебна историја. Името на оваа плажа не ве предиспонира – поради репутацијата дека жена била пронајдена мртва пред околу 40 години. Скопелос Петаменис Плажата е една од најубавите плажи во Скопелос и вреди да се посети.

Особената плажа - која е една од најизолираните - се наоѓа помеѓу плажи of Хондрогиорги Периволиу. Тој е еден од најтивките на островот и се наоѓа на северната страна на островот Скопелос. Има тиркизни води и карпи кои формираат пештери. Исто така, има величествено и диво морско дно, не треба да се пропушти да се истражува. Затоа би било добро во чантата секогаш да имате морска маска доколку одите во посета плажи како Петаменис, Периволиу, Хондрогиорги, Итн

Плажата на Петаменис е само 6 км од селото Глоса. Со автомобил, растојанието се поминува за 20 минути. Од пристаништето и Место град Скопје, растојанието е околу 35 км. Со автомобил, растојанието се поминува за 45-50 минути.

Нешто пред Периволиу плажа, има знак кој вели да Периволиу и Чондрогиорги. Треба да се свртите кон плажата Хондројорги. Пред да стигнете до плажата лево има земјен пат. Ќе се паркирате и ќе следите кратка патека пред да стигнете до оваа прекрасна плажа. (Но на крајот ви треба посебно внимание. Ќе одите по карпи.

Патеката е тесна и обрасната. Патеката е посебна, но не можете да одите по неа со летни чевли или апостолки. Ова е плажа за љубителите на авантури. Меѓутоа, штом ќе стигнете до оваа песочна плажа со малите заливи и кристално чистите води, ќе ви биде компензирано за вложениот труд.

Препорачливо е да се избегнува оваа плажа кога на островот дува ветрови од север. Петаменис Плажата Каналаки е една од најубавите плажи на островот Скопелос.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com