Село Агнантас

Picturesивописно рибарско село

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Агнонтас Село, скопје села агнода, Agnondas, агнанта село, агнанта пристаниште

АГНОНТАС ILLЕЛО

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

Агнонтас селото е околу 8 км од Место град Скопје. Со автомобил ќе ви требаат околу 10 минути за да пристигнат. Agnondas е живописно рибарско село, природно пристаниште заштитено од лошо времето елементи. Всушност, е местото каде што повеќето рибари претпочитаат да ги замараат бродовите. Малото пристаниште е опкружено со борови дрвја што ја прават сценографијата уште поубава.

Олимпискиот тркач Агнонта или Агнон беше човекот што го даде своето име во селото. Кога се врати како победник во 596 п.н.е од Олимпија. Значи, во чест на олимпискиот шампион Агнанта оваа област го зеде своето име. Покрај тоа, можете да го видите лицето на шампион Агнонтас на сребрени монети од класичната ера.

Всушност, пронајдени се лабораториски капацитети за амфора Агнонтас. Запознавање за време на класичниот и хеленистичкиот период. Самите амфори беа потребни за трговија со познатото вино од пепаритос. Слични откритија има и во Стафилос и Панормос.

Агнонтас Селото се наоѓа на јужната страна на островот Скопелос. Растојанието од Место град Скопје е 8 км и од Стафилос околу 4 км. Можете да одите во селото Агнодас или со автомобил, бидејќи има лесен простор за паркирање, или со користење на локален превоз.

Агнонтас Селото, на островот Скопелос, е многу популарна дестинација, особено за семејствата. Бидејќи има толку многу ресторани таму, специјализирана за свежа риба. Всушност, ќе уживате во улов на денот на рибарите во локалните таверни.

Згора на тоа, Агнонтас пристаништето се користи како алтернативно пристаниште во случаи на лошо времето. Плажата најчесто е мирна. Доминираат зелените и сините бои Агнонтас Село. Пејзажот е само магична, бидејќи боровите буквално ги допираат кристално чистите води.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Агнонтас 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com