Место град Скопје (Хора)

Градот Skopelos, познат и како Chora, е традиционален мал град на северот на островот

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Хора, Скопелос Хора, Место град Скопје, Панагица од Пиргос, пристаниште, хора

СКОПЕЛОС ПАТ (Плаче)

ILLЕЛИ

Град Скопелос, познат и како Хора, е традиционален мал град на северот на островот. Град Скопелос прогласи традиционална населба. Главно заради живописната убавина. Изграден е амфитеатрално и се протега од замокот (Кастро) долу до пристаништето.

на куќи цврсто се наоѓаат еден до друг и создаваат лавиринт од калдрма улици. Меѓу нив има бројни мали цркви кои означуваат посветеност на народот кон својата религија. Peиркајќи низ белите wallsидови ќе видите прекрасни негувани дворови. Бугавинва и гераниуми им даваат боја на патеки и патеки.

Архитектурата на куќи е навистина неверојатно. Постојат различни видови на куќи тоа се забележителни. Влијанија имаат Венецијанците и Пелионско-македонскиот регион. Секако дека има и неокласични куќи. Рокерите на прозорците се сите нијанси на кафеава иако во последно време многу сопственици ги сликаат со повеќе светли бои како што се зелените и блузот. Ентериерите на куќи се украсени со украсен мебел и порцелани донесени од морнарите од нивните патувања.

Доколку сакате да го добиете целосниот ефект на убавината и уникатноста на Скопелос Хора, како и да уживате во неверојатен поглед на Егејското Море, сè што треба да направите е да пешачите по угорницата од црквата на Панагица од Пиргос (Кула на Панагица) што е на крајот од пристаништето кон замокот. На вашиот начин ќе можете да ги набудувате сите овие убави работи и навистина да сфатите зошто Град Скопелос е такво неверојатно место.

Локалните атракции вклучуваат музејот Нирвана Пол сместен во традиционална двоспратна зграда, фолклорен музеј, како и замоквата Варкаца.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Скопелос GR
Добиете насоки
Booking.com