Доаѓање до Скопелос

Како да стигнете до Скопелос, Да се ​​дојдеме до Северни Споради, Патувања до Скопелос

Како да стигнете до северните споради. Како да стигнете до Скопелос, да стигнете до Скопелос, да патувате до Споради, со траект,  пристаништа, аеродром. Возен ред на траект. возни редови, маршрути, Скијатос Скопелос Алонисос, фериботни линии, бродови, со авион, со траект, аеродром, ферибот, рути, маршрути, авиони и распореди, линии и пристаништа: Хора, сјај, Агнонтас.

Добивање до Северните споради.

Скопелос Споради Скијатос Алоннисос возен ред фериботи цените на билетите на фериботите во Волос Солун Мантуди Атинските острови

СИТЕ РАСПОРЕДИ се од СЕВЕРНИ СПОРАДИ, СКИЈАТОС, СКОПЕЛОС, АЛОНИСОС од Волос, Евија Мантуди и Солун. Со авион.

Маршрути, рути и пристаништа: Скопелос, сјај, Агнонтас.
пристаништа: Мантуди, Волос, Солун, Агиос Константинос.
Аеродром: аеродром Скијатос - Александрос Пападиамантис

ДА СЕ ДА СЕ СКОПЕЛОС

Овој дел опфаќа некои основни корисни информации за тоа како да стигнете до Скопелос. Ние обезбедуваме детален опис на секоја рута во соодветните делови. (Со бродски ферибот, со авион)
Скопелос се наоѓа во северните споради. Тоа е помеѓу Скијатос и Алонисос. Вообичаен начин да стигнете таму е со брод, катамаран или летечки делфин. Сепак, можете да летате до Скијатос и од Скијатос да стигнете таму.

пристаништа

Главните пристаништа на нашиот остров се Хора, Лутраки in сјај, и Агнонтас.

Патници од Јужна Грција - Атина

Оние кои доаѓаат од јужна Грција и Атина ги имаат следниве избори:

  1. Одете од Мантуди Евија (24 nm)
  2. Патување од Агиос Константинос Фтиотида (61 nm) ВО ЛЕТО 2024 ГОДИНА НЕМА ДА ИМА УСЛУГИ

Патници од Северна Грција

Оние кои патуваат од Северна Грција имаат еден избор:

  1. Одете од Волос (60 наутички милји)
  2. Оди од Солун  ЗА ЛЕТО 2024 ГОДИНА ОЧЕКУВАМЕ ИНФОРМАЦИИ

Вообичаено, фериботите прво застануваат на Скијатос, продолжуваат до Скопелос пристаништа, и конечно застанете на Алонисос.

ПРЕВОБОТНИ КОМПАНИИ

Патување во Скопелос, рути на Скопелос, превозни компании

ХЕЛЕНСКИ ПЕСКИ, САОС ФЕРИС, SEAJET, ДЕЛФИНИ

аеродромот

Иако Скопелос нема аеродром, можете да го користите аеродромот Скијатос, (Аеродром во градот Скиатос, Александрос Пападиамантис ЈСИ).
Од Скијатос, честите траекти до Скопелос и водените такси ви го олеснуваат патувањето.
Авиокомпаниите имаат специфични возен ред и можете да ги резервирате вашите билети многу рано.

општи информации

СОВЕТ 1: Овој раскошен остров има полна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да резервирате билет и да направите резервации на време.

СОВЕТ 2: Треба да знаете дека патувањата се закажани на следниов начин:

  • за време на Велигденскиот период до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
  • во летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат кратко по Велигден,
  • Во септември, рутите се финализираат во јули.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Доаѓање до Скопелос
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.