Замок Вакрица

Можете да ја посетите оваа палата и да бидете сведоци на вистинската архитектура на островот

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Замок Скопелос Вакраца, Скопелос музеи, Разглед на Скапелос, Замоквата Вакраца, Комори на Скопје

СКОПЕЛОС Музеи

МАНЦИЈА НА ВАКРАТСА

Докторката Антигони Вакраца, во 1995 ја донираше својата куќа за општина Скопелос. Г-ѓа Вакраца е потомок на добро познатото семејство на Вакраца-Ребаки. Всушност, нејзината цел беше да се претвори дома во музеј. Значи, нејзината цел беше остварена на 2001. Во денешно време музејот работи под наслов Стара скопјеска палата или палата на Вакраца.

Куќата Вакраца е внатре Место град Скопје и многу блиску до плажа. Поточно, се наоѓа во соседството Свети Михаил. Понатаму, станува збор за трокатна зграда која во целост ја отсликува ерата на 18th век, каде е изградена. Замоквата Вакраца има прекрасна градина.

Во палатата Вакраца, на островот Скопелос, има многу лични предмети кои порано припаѓале на семејството Вакраца. Затоа, меѓу експонатите некој ќе се восхитува на врежан рачно изработен мебел, бесценети слики, традиционални женски носии, ретки книги, игла, вез, керамика, прибор итн.

Исто така, во палатата Вакраца, кај Скопелос, има медицински инструменти на лекарот Стаматис Вакритса, татко на Антигона. Докторот Стаматис Вакратсас имаше високи познаници. Така, во неговата Куќа биле домаќини на големи личности од тоа време како Елефтериос Венизелос, генерал Велисариос и Николаос Пластириас.

Замоквата „Скопелос Бакраца“ не работи само како музеј. Општина Скопелос често организираше разни културни настани таму. Како што се презентации на книги, изложби, ликовни изложби, водени тури и многу повеќе.

Куќата Вакраца е во центарот на Место град Скопје, така би можело да биде идеално да се комбинира оваа културна посета со екскурзија до една од зачудувачките плажи во близина.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Самоу
Скопелос 370 03 , Град Скопје, Скопелос 370 03, Грција
Добиете насоки
Booking.com