Плажата Керамото

Плажата Керамото е скриен рај со тиркизни води опкружени со борови дрвја, во близина на селото Глоса.

Плажата Скопелос Керамото, плажата Керамото Скопелос, Скопелос плажи, достапно со брод плажи, скопје плажи, Скопелос Керамото плажа Грција, пристап по море, Скопелос плажи да откриете, изолирана плажа, северни споради, Грција, грчки острови

ПЛАЖА КЕРАМОТО

СКОПЕЛОС на плажите

Посетете го Скопелос и откријте го скриениот рај на плажата Керамото. Пливајте во кристално чистите води, уживајте во грчкото сонце и слушајте ја природата.

Плажата Керамото е во близина Село Глуша, меѓу плажи на Симили и Мавраки.

Оваа плажа спаѓа во категоријата на плажи да се откријат. Неорганизирано е и не е лесно да се пристапи. Можеби ќе имате шанса да видите медитерански фоки.

Можете да стигнете до плажата Керамото или пеш или со брод. Вашето патување започнува во Село Глуша а конкретно од влезот на селото каде што е автобуската постојка. Одејќи по источната страна на патот ќе видите фонтана. Токму на ова место започнува пешачката патека до плажата Керамото. Има надолна падина, шетајќи низ прекрасна девствена шума со река што тече покрај неа. Чинарите го преземаат водството.

Другиот начин е да стигнете до плажата Керамото покрај море. Ако немате сопствен брод, можете да изнајмите на островот Скопелос за да го откриете единствениот брод плажи. Постојат неколку туристички канцеларии на островот за изнајмување брод.

Скопелос е најзелениот остров на Егејското Море бидејќи околу 80% од островот е покриен со девствени борови шуми.

Посебната карактеристика на Скопелос е неговата зелена боја плажи каде боровите буквално пуштаат корени во морето. Постојат популарни плажи, познат плажи, плажи да откриете и плажи достапно само со брод. Керамото е плажа која дефинитивно вреди да се открие.

Грижата и вниманието на сите нас се неопходни за да остане прекрасниот природен пејзаж на Скопелос. Сите ние треба да ја почитуваме околината за да можеме секогаш да се восхитуваме на убавините на островот Скопелос.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Плажата Керамото
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.