Село климатско село

Палио Клима има неверојатен поглед на Егејот

Скопелос Клима за Палио Село, Скопелос села Клима за Палио, Клима за Палио село, скопје Клима за Палио, Стар климата, Северни споради, Грција

ПАЛИО КЛИМА ILLЕЛО

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

Клима за Палио (Стар климата) село, на островот Скопелос, е живописно, мирно место. Многу луѓе тврдат дека на Клима за Палио (Стар климата) ќе уживате во најпрекрасното зајдисонце досега на островот Скопелос. Клима за Палио селото има неверојатен поглед на Егејот. Исто така, многу луѓе ја сакаат климата на Клима за Палио како и разновидноста на диви овошни дрвја што постојат таму.

Исто така, Клима за Палио (Стар климата) е старото село на Елиос - Нео климата. Се наоѓа помеѓу сјај и Елиос-Нео климата. Поточно, тоа е само седум минути по патот од Елиос-Нео климата кон пристаништето во сјај, Лутраки. Ако доаѓате од Место град Скопје тоа ќе биде приближно 35 минути возење, бидејќи е оддалечено околу 24 километри.

Во далечната 1965 година, земјотрес направи сериозна штета на тоа прекрасно село. Како резултат на тоа, повеќето од жителите ги напуштиле своите домови и се преселиле во Елиос - Нео климата село на островот Скопелос. Дури во 1981 година куќи почна да се реновира и животот се врати во Клима за Палио селото.

сјај жителите изградија Клима за Палио во 18th век. Покрај тоа, се до 1950 селото беше поделено во две области. Не можете да влезете во селото со автомобил.  Клима за Палио селото ја одржува главно својата традиционална архитектура. На куќи се камени со дрвени балкони. Глетката е неверојатна, можете да видите над Егејското Море, сјај, Лутракии Скијатос. Во селото денес живеат само 43 постојани жители.

Скопелос е најзелениот остров на Егејското Море и северните споради. Повеќе од 80% од површината на островот е полна со борови шуми. Посебна карактеристика на Скопелос е неговата зелена боја плажи. Боровите се вкорениле во морето.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Скопелос 370 03 Село Климо село, Скопелос 370 03, Грција
Добиете насоки
Booking.com