Од Агиос Константинос:

Како да стигнете до Скопелос од Агиос Константинос. Патувајте кон Скопело со брод. Доаѓање до северни споради

Скопелос Агиос Константинос, Скопелос од Агиос Константинос Фтиотида, патување до Скопелос од Агиос Константинос, како да стигнете до Скопелос од Агиос Константинос, Скопелос Агиос Константинос маршрути, стигнете до Скопелос од Атина, возни редови и фериботи, фериботи, фериботи , Скопелос со брод, доаѓање до Скопелос, Скопелос од Атина, Скопелос Туризам. Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Агиос Константинос. Маршрути, возни редови и пристаништа: Скопелос, сјај. Агиос Константинос Фтиотида.

Од Агиос Константинос до Скопелос

ВАНО ОДГОВОР

ВО ЛЕТО 2024 НЕМА ДА СЕ ОПРАВУВА ПАТ АГИОС КОНСТАНТИНОС – СКОПЕЛОС

 

Патување до Скопелос од Агиос Константинос

Како да стигнете до Скопелос од Атина. За да стигнете до прекрасниот Скопелос од пристаништето Агиос Константинос, имате тo патување со:

  • КАТ 1 прифаќа патници и возила

СОВЕТ 1: КАТ 1 од Magic Sea Ferries работи сезонски само во текот на летниот период. Во зима, нема закажани маршрути. 

Времетраење на патувањето

Времетраење на патувањето. Фериботот од Агиос Константинос (Фтиотида) до Скопелос трае околу 3 часа и 20 минути.

Пат

КАТ 1

Од пристаништето Агиос Константинос, глисерот прво застанува на Скијатос, потоа на Скопелос и продолжува до последната станица во Алонисос.

Агиос Константинос - Скијатос - Скопелос - Алонисос.

Далечина Атина - Агиос Константинос

Агиос Константинос е оддалечен околу 170 километри од Атина. За да пристигнете од Атина до Агиос Константинос со сопствено возило, ќе ви требаат околу 1 час и 30 минути. На патеката ќе најдете и патарини. Цената на патарините изнесува приближно 12 евра во сегашните услови. Овој трошок може да се промени.

Автобуси од Атина до Агиос Константинос

Во случај да немате сопствено возило, компанијата Magic Sea Ferries има автобуси за вашиот трансфер од Атина до Агиос Константинос и обратно. 

Поточно, во соработка со авионски тури, автобусот тргнува од адресата Никис 54 и улицата Филелинон на плоштадот Синтагма.

Совет: Во вашата област секогаш има автобуски станици, како и приватни такси компании.

Патни трошоци

Трошоците за патување до Скопелос од Агиос Константинос се како што следува:

ЦЕНИ „КАТ 1“.

Цената на патувањето е 41,00 € (Супер економично), 44,00 € (економско нумерирано седиште), 51,00 € (премиум економично со маса), 63,00 € (Бизнис со маса); 72,00 € – 84,00 € за автомобилот.

Маршрути

Распоредот и трасите се како што следи (маршрути на Скопелос Агиос Константинос):

Патувања на MAGIC SEA Ferries

 

skopelos com agios konstantinos magic ferries мачка

 

skopelos com agios konstantinos magic ferries мачка

Во принцип, треба да знаете дека правците до Скопелос се обично како што следува:

  • За периодот на Велигден до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
  • За летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
  • За септември, патеките се финализирани во јули.

Скопелос има целосна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да ги резервирате билетите навреме.

Книги за книги

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос) (туристички канцеларии на Агиос Константинос)
  2. во канцелариите на магични поморски фериботи
  3. преку Интернет.

Генерални информации

Бродот што оди од Агиос Константинос до Споради и Скопелос се вика „КАТ 1“ и е во сопственост на МАГИЧНИ МОРСКИ фериботи. Тел.: +30 21 0461 0500, е-пошта: info@magicseaferries.gr. Адреса: Ајтолику 8, Пиреја 185 45.

Доколку сакате да дознаете повеќе за пристаништето, контактирајте го:

  • Пристанишна власт на Агиос Константинос Тел: + 30 22350 31759, + 30 22353 50320
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Палеа Етники Одос Атинон Солункис 34
Агиос Константинос 350 06 GR
Добиете насоки
Booking.com