Од Евија Кими:

Како да стигнете до Скопелос од Евиа Кими. Патувајте до Скопелос со ферибот. Доаѓање до северни споради

Скопелос Кими, Скопелос Кими Евија, Скопелос со ферибот, стигнување до Скопелос. Туризам Скопелос. Скопелос од Атина. Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Кими. Маршрути, возни редови skopelos, Возни редови и пристаништа: Скопелос. Кими Евија

Патување до Скопелос од Кими Евија

ВАНО ОДГОВОР
ОД ЛЕТО 2023 ГОДИНА ВЕЌЕ НЕМА УСЛУГИ НА ПАТУВАТА КИМИ – СКОПЕЛОС

 

Времетраење на патувањето

Возењето со брод од Кими, Евија до Скопелос трае околу 3 часа.

Патен правец - возен ред

Маршрутите ќе започнат на 21 јуни и ќе завршат на 10 септември за летната сезона во 2022 година.

Фериботниот брод ACHILLEAS најпрво застанува кај Алонисис и потоа продолжува Пристаниште Скопелос.
ACHILLEAS не запира на сјај Пристаниште или во Скијатос.

Врската подолу ги наведува сите закажани рути:

Кими - Алонисис -Скопелос 

Од 20 јуни до 14 август
Рутата е Скирос - Кими - Алонисос - Скопелос и трае 3.20 часа

Има маршрута секој вторник, четврток и сабота.

Бродот Ахилеас ја започнува својата рута од Евиа Кими во 14:30 часот. Пристигнувањето во Пристаниште Скопелос е во 17:50 часот. Додека бродот Ахилеј поаѓа за Евиа Кими од Скопелос во 18:00 часот и пристигнува таму во 20:50 часот.

skopelos com kimi evia skopelos

Од 15 август до 10 септември
Рутата е Скирос - Кими - Скопелос и трае 2.50 часа.

Има маршрута секој вторник, четврток и сабота.

Бродот Ахилеас ја започнува својата рута од Евиа Кими во 14:30 часот. Пристигнувањето во Пристаниште Скопелос е во 17:20 часот. Додека бродот Ахилеј поаѓа за Евиа Кими од Скопелос во 17:30 часот и пристигнува таму во 20:50 часот.

skopelos com kimi evia skopelos

патишта 

Од Кими, има траектни правци до Скопелос САМО во текот на летните месеци со СКИРОС ЛИНИ. (Јуни, јули, август и првите денови од септември).

 

Растојание Атина - Кими

Кими е оддалечена 165 км од Атина. Скопелос од Атина.

Со вашето возило

За да стигнете од Атина до Кими, со свое возило, ќе ви требаат околу 3 часа.

Од Ктел

Доколку немате сопствено возило, можете да стигнете до пристаништето Кими од KTEL Liosion со KTEL од Евиа. Постојат специјални фериботски патеки за бродот ACHILLEAS.

https://www.ktelevias.gr/gr/routes/skiros-2

Цената е 16.70 € едноставен трансфер и 31.00 € со враќање.
Автобусот KTEL трае приближно 3 часа и 15 минути.

Корисни броеви за контакти

КТЕЛ ЛИОСИЈА тел. + 30 2108317186, + 30 2108317173, https://www.athenstransport.com

KTEL EVIAS тел + 30 2108317163, + 30 2108317153, + 30 2108315923, + 30 22210 22640, https://www.ktelevias.gr, https://www.ktelevias.gr/gr/services/online-reservation?view=search

АДРЕСА ЗА ЛИОЗИЈА КТЕЛ: Лиосион 260, Атина - Като Патисија

АДРЕСА НА КТЕЛ ЕВИА: Стирон 1, Халкида

Патни трошоци

Патник: 25.00 €

Автомобил до 3,7м: 46,00 € 

Автомобил до 4,25: 59,00 € 

Билети за резервации

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос)

https://www.sne.gr/agencies-gr.php

2. канцеларии на СКИРОС ЛИНС тел: +30 22220 91789, +30 22220 92164 е-пошта sne@otenet.gr , веб-страница: http://www.sne.gr

  1. преку Интернет

http://www.sne.gr/booking-gr.php

СКИРОС ЛИНИС ви дава можност да направите веб-check in со кој било систем за резервација што сте ги затвориле вашите билети.

 

Генерални информации

СКИРОС ЛИНЕС патува во Скопелос од Кими со фериботниот брод АХИЛЛЕАС.

Број за контакт: +30 22220 91789, +30 22220 92164 е-пошта sne@otenet.gr

Доколку сакате да добиете повеќе информации за пристаништа Ве молиме контактирајте:

  • Порталскиот орган на Кими Тел: + 30 22220 22606
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Паралија Кимис 340 03 GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Евија Кими:
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.