Од Евија Мантуди:

Како да стигнете до Скопелос со брод. Патување до Скопелос од Атина. Евија Мантуди до Скопелос.

Скопелос од Мантуди, Скопелос од Мантуди Евија, Скопелос со брод, доаѓање до Скопелос, Скопелос од Атина, skopelos sporades скиатос Алонисос возни редови фериботи билети резервации цени рути Евиа Мантуди Атина острови, Скопелос Туризам, бродски возни редови, цени на билети за бродови, , правци. Како да стигнете до Скопелос со брод. Како да стигнете до Скопелос од Мантуди. Маршрути, возни редови и пристаништа: Скопелос, сјај. Мантуди Евија.

 

Патување за Скопелос од Мантуди Евија

Совет1: Патувањето од Атина - пристаништето Мантуди до Скопелос е поевтин и побрз начин да го стори тоа.

Совет2:  Со резервација на билети, треба да прашате и за траектната патека, бидејќи има алтернативни единици. Проверете и во кое пристаниште се симнувате, Пристаниште Скопелос (Плаче), Агнонтасили Лутраки пристаниште ( сјај).

Табели за рути, возен ред, маршрута

Од Мантуди во Евија, фериботот до Скопелос се одвива во текот на целата година, летниот и зимскиот период. Има приближно 6-7 распореди неделно во летниот период. Додека во останатите месеци има приближно 2-3 пати неделно. распоред на бродови.

КОМПАНИИ КОИ ТЕ ВОДАТ ДО СКОПЕЛОС

SEA JET започна да плови со глисерите SUPERRUNNER JET 1 и 2, или CHAMPION JET 1, или NAXOS JET од пристаништето Кимаси-Мантуди до островите во Северните Споради. Компанијата САОС ФЕРИС со бродот SAONISOS ќе ја помине и релацијата Мантуди – Скопелос.

Маршрути

МОРСКИ МЛАЗОВИ:

За оваа година очекуваме Superrunner Jet/ NAXOS Jet да ги објави маршрутите.

Туристички агенции SeaJet

Саос Ferries

Времетраење на патувањето

Возењето со брод од Мантуди, Евија до Скопелос трае околу 1 час и 15 минути до 2 часа и 30 минути. Во зависност од тоа по која рута ќе следат чамци, или глисери. Има три пристаништа на островот Скопелос. сјај Лутраки, Агнонтас, и Пристаниште Скопелос.

Морски авиони

Супербрзините возат од Мантуди, Евија до Пристаниште Скопелос трае околу 1 час и 15 минути.

САОС ФЕРИС

Патувањето со бродот SAONISOS од Мантуди во Евија до Скопелос обично трае 1 час и 40 минути.

Пат

Морски авиони

Најчестата маршрута е Мантуди, Алонисос, Скопелос (на Чора пристаниште), и Скијатос

САОС ФЕРИС

Најчести маршрути се Мантуди – Скијатос – Скопелос – Алонисос и назад.

 

Трошоци за патување, билети, цени

Морски авиони

За ПАТНИК цената варира како што следува 32,70 € (сребро) и 65,40 € (платина).
Доенчиња и деца до 5 години патуваат бесплатно, а децата од 5-10 години имаат 50% попуст. Студентскиот попуст важи само за студентите на грчките универзитети и за студентите на отворениот универзитет.

на АВТОМОБИЛИ, цената е: 65,70 € 

САОС ФЕРИС

За ПАТНИК цената е 25,00 € (Економично).
Децата до 5-годишна возраст имаат право на бесплатен билет на сите седишта. Деца од 5 до 10 години имаат 50% попуст на сите седишта на бродот.

на АВТОМОБИЛИ, цената е: 62,00 €

 

Далечина Атина - Мантуди

Мантуди е оддалечен околу 140 км од Атина.

За да стигнете од Атина до Мантуди, со вашето возило, ќе ви требаат приближно 2 часа.

СОВЕТ: БИДЕТЕ ВНИМАТНО, бидејќи патот до пристаништето има неколку вртења.

Доколку го немате вашето возило, можете да одите со автобус (КТЕЛ) од КТЕЛ Лиосија или КТЕЛ Евија. 

Цената е 14.00 € едноставен трансфер и 26.00 € со враќање.

Корисни контакти:

КТЕЛ ЛИОСИОН тел: +30 2108317186, +30 2108317173 

KTEL EVIA тел: + 30 2108317163, + 30 2108317153, + 30 2108315923, + 30 22210 22640.

KTEL LIOSION Адреса: 260 Liosion, Атина - Като Патисија - Три моста

КТЕЛ ЕВИЈА Адреса: Стирон 1, Халкида

на КТЕЛ автобусот трае приближно 2 часа и 30 минути.

АНЕС ФЕРИС во текот на летниот период ви нуди бесплатен трансфер од пристаниште Скопелос до пристаништето во сјај и обратно.

Совет: Подобро е да бидете сигурни дека оваа бесплатна шатл-служба работи од и до скопје и Лутраки пристаништа.

 

Билети за резервации

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. преку Ферисанер.
  2. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос)
  3. Телефонски број на продавачи на Мантуди + 30 2227023336

 

Генерални информации

Морски авиони патува за Скопелос од Мантуди со брзиот брод SUPER RUNNER JET.

Телефонски број: +30 210 7107710

е-маил info@seajets.gr

САОС ФЕРИС патува до Скопелос од Мантуди со бродот САОСНИСОС

Телефонски број: +30 25510 28186

е-пошта: info@saos.gr

Мантуди во Евија е релативно ново пристаниште, кое функционира последната деценија.

Доколку сакате да добиете повеќе информации за пристаништа Ве молиме контактирајте:

  • Орган на пристаниште на Мантуди Тел: + 30 22270 22020
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Епархијаки Одос Мантудиу - Кимасиу
Мантуди 340 04 GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Евија Мантуди:
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.