Од Скијатос до Скопелос

Како да стигнете до Скопелос од Скијатос. Патувајте до Скопелос со брод. Добивање до Северните споради

Од Скијатос до Скопелос, пристаништето Скијатос, Пристаниште Скопелос, skopelos Водно такси, skopelos ферибот. Скопелос Туризам, патување до Скопелос со авион, фериботи, летечки делфин, водено такси. Доаѓање до Скопелос, северни споради

ОД СКИАТО до СКОПЕЛОС

Патување до Скопелос со авион. Скопелос нема аеродром. Патниците од Северна Споради можат да го користат аеродромот Скијатос (Национален аеродром Скијатос, Александрос Пападиамантис ЈСИ).
Аеродромот Скијатос е оддалечен само 3 км од пристаништето Скијатос. За пет минути со автомобил, вие сте на пристаништето подготвени да го продолжите патувањето кон зелениот остров Скопелос. Од Скијатос до Скопелос одите само по море. Повеќе детали се следниве:

За вашиот трансфер од Скијатос во Скопелос има две опции:

А. ЧОМЦИ ОД СКИЈАТОС ДО ТО ПРИКЛУЧОЦИ НА СКОПЕЛОС.

Најекономичен начин да се стигне до Скопелос од Скијатос е со брод.
Во текот на летото, фериботите и брзите и летечките делфини се секојдневно на рутата на Северните Споради.
Овие правци покриваат Волос - Споради, Мантуди – Споради, и Солун – Споради (за летото 2024 година сè уште не е објавено дали ќе биде достапна рутата од Солун)
Скопелос има 3 пристаништа: Скопелос, сјај, Агнонтас.

Цената на бродот од Скијатос до Скопелос варира. Цената зависи од бродот и компанијата.

б. летечки делфин ерато ОД СКИЈАТОС ДО СКОПЕЛОС

Во летото 2023 година, од петок 09. до понеделник 06. Летечкиот делфин ERATO ќе има дополнителна маршрута секој понеделник, петок и сабота од Скијатос до Скопелос во 31:07 часот.

За летото 2024 година, се очекува маршрутите да бидат објавени веднаш по Велигден.

в. ВОДЕНО ТАКСИ ОД СКИЈАТОС ДО СКОПЕЛОС

Најкраткиот начин (но најскапиот) да се стигне од Скијатос до Скопелос е водното такси.
Водените такси само ве патуваат до пристаништето / дестинацијата што ја сакате и се достапни 24 часа на ден. Единствената причина што водните такси не можат да патуваат е времето Услови. Во овој случај, посетителите треба да ги користат бродовите што ќе бидат достапни. Водното такси може да добие од 1 до 5 патници. Вообичаениот број на патници е 4.
Патувањето со такси-вода ги исполнува сите правила за безбедност.

 

Времетраење на пристанишната цена

сјај                 150 € 25 мин

Елиос                     180 €              30 мин

Панормос           150-180 € 30 мин

Адрина                  150 € 30 мин

Агнонтас             200 € 35- 40 мин

Скопелос 300 45-50 мин

 

Такси на вода Скијатос работи директно со Адрина Хотели. Трошоците за трансфер од Скијатос директно во Адрина Хотели ( Адрина Плажа, Адрина Resort and Spa) е 150 € за 4 лица и патувањето трае 30 минути. Контакт информации: Такси на вода Скијатос.

ГЕНЕРАЛНИ ИНФОРМАЦИИ

СОВЕТ 1 Ве молиме имајте на ум: колку порано ќе слетате во Скијатос, толку повеќе опции ќе мора да најдеме алтернатива во случај на лошо времето.

СОВЕТ Честопати нема директен одговор помеѓу авионите и траектите. Така, во вечерното пристигнување, веројатно ќе ви треба ноќевање остане. Поради оваа причина, препорачливо е да ги проверите вашите авионски билети и фериботите.

СОВЕТ Обично се достапни билети за траект. Сепак, мора да ги резервирате вашите билети за северните споради на време, особено во текот на јули и август.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Од Скијатос до Скопелос
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.