Од Скијатос до Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Од Скијатос до Скопелос, пристаништето Скијатос, Пристаниште Скопелос, скупело Водени такси, скелери фериботни чамци. Туризам на Скопелос, патување до Скопелос со авион, фериботски бродски такси со вода. Доаѓање во Скопелос, Северни Споради

ОД СКИАТО до СКОПЕЛОС

Патувајте кон Скопело со авион. Скопелос нема аеродром. Патниците на северните споради можат да го искористат аеродромот Скијатос, (Национален аеродром Скијатос, Александрос Пападијамантис ЈСП).
Аеродромот Скијатос е оддалечен само 3 км од пристаништето Скијатос. За пет минути со автомобил сте на пристаништето подготвени да го продолжите патувањето до зелениот остров Скопелос. Од Скијатос до Скопелос одите само море. Повеќе детали следат:

За вашиот трансфер од Скијатос во Скопелос има две опции:

А.ВЕЧКИ ОД СКИАТО до ДЕЛОВИТЕ НА СКОПЕЛОС.

Најекономичен начин да се постигне Скопелос од Скијатос е со брод.
Во текот на летото, секојдневно се движат 3-4 фериботи (фериботни чамци или брз делфини) или летачки делфини.
Овие патеки ги опфаќаат Волос - Споради, Мантуди - Споради, Агиос Константинос - Споради, Солун - Споради.
Скопелос има 3 пристаништа: Скопелос, Глокса, Агнонтас.
До денес, некои шпедитерски компании ги објавија своите маршрути за 2019 година. Повеќето компании го објавуваат својот распоред на крајот на мај. Минатото лето имаше бродови (бродови и летачки делфини) кои преминуваа Скијатос во Скопелос од 11: 00-20: 00 часот.
Цената на бродот од Скијатос до Скопелос варира од 8,60 € до 18 € / лице / единечен премин. Цената зависи од бродот и компанијата.

Б. ВОДА ТАКСИ ОД СКИАТО до СКОПЕЛОС

Најкраткиот начин (но најскапиот) да се добие од Скијатос до Скопелос е воден такси.
Вода такси само ве патува до пристаништето / дестинацијата што ја сакате и е достапен 24 часа на ден. Единствената причина што такси со вода не може да патува е времето Услови. Во овој случај посетителите треба да ги користат бродовите што ќе бидат достапни. Водените такси можат да добијат од 1 до 5 патници. Вообичаен број на патници е 4.
Патувањето со такси-вода ги исполнува сите правила за безбедност.

Порт цена Времетраење
сјај 150 € 25 мин
Елиос 180 € 30 мин
Панормос 150-180 € 30 мин
Адрина 150 € 30 мин
Агнонтас 200 € 35-40 мин
Скопелос 300 € 45-50 мин

Скијатос Вода Такси работи директно со Адрина Хотели. Трошоците за трансфер од Скијатос директно во Адрина Хотели ( Адрина Плажа, Адрина Resort and Spa) е 150 € за 4 лица и патувањето трае 30 минути.

Информации за контакт: Скијатос вода такси. Димитрис Диолетас +30 6980 200 200, веб-страница: http://www.skiathoswatertaxi.gr/, е-пошта: info@skiathoswatertaxi.g е

ГЕНЕРАЛНИ ИНФОРМАЦИИ

СОВЕТ 1 Ве молиме имајте на ум: колку порано ќе слетате во Скијатос, толку повеќе опции ќе мора да најдеме алтернатива во случај на лошо времето.

СОВЕТ 2 Честопати нема директен одговор помеѓу авионите и фериботите. Значи, во случај на пристигнување во вечер, веројатно ќе ви треба ноќ остане. Поради оваа причина, препорачливо е да ги проверите вашите авионски билети заедно со фериботите.

СОВЕТ 3 Обично билетите за ферибот се достапни. Сепак, мора да ги резервирате билетите за Северните споради навреме, особено во месеците јули и август.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Booking.com