Плажа Арменопетра

Безгрешното гледиште и острата сина вода ќе ве надоместат за вашата мака

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Armenopetra Плажа Скопелос, скопје плажи Armenopetra, скопјеска плажа Armenopetra, скопје Armenopetra, Armenopetra скопје од плажа

Armenopetra BEACH

СКОПЕЛОС на плажите

Armenopetra плажа, во Скопелос, е широка плажа со песок, бели камчиња и камења. Низ крајбрежјето има бел песочник, создавајќи глетка од светлосна лента. На Armenopetra плажа можете да уживате во идилични зајдисонце. Убавината на природниот пејзаж е неверојатна, бидејќи боровите дрвја ја водат својата сенка токму над тиркизните води. Тоа е совршено место за оние кои претпочитаат да поминат мирни моменти.

On Armenopetra плажа, во Скопелос, нема лежалки, чадори или бар за плажа. Затоа, треба да бидете опремени со основен персонал, како што се вода и храна. Патот што води кон плажа е многу тесен, затоа мора да бидете исклучително внимателни. Но, откако ќе стигнете до таму, бесмислениот поглед и јасната сина вода ќе ве надомести за вашата мака. Плажата во основа е позната по својата симболична формација на бели карпи на левата страна.

Тоа е прилично затскриена плажа и трасата не е лесна. Додека сте на главниот пат на Скопелос, вклучете нечист пат. Патничкиот патен правец е тесен и груб, ќе потрае околу 7 минути Armenopetra плажа. Но, кристално чистите води во комбинација со синото небо и боровите дрвја, кои се скоро вкоренети во морето, ќе го наградат вашиот напор.

Armenopetra Плажата се наоѓа по Нео климата - Елиос Село. Од таа локација јасно може да се види Гулса, второто најголемо село на островот, и Лутраки пристаниште. Оддалечено е 21,5 км Место град Скопје. Значи, со автомобил ќе ви требаат околу 30 минути за да стигнете до таму.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com