Плажа Кастани

Плажата Кастани е лесно достапна со автомобил и има удобен паркинг

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

плажа Кастани скопје, скопје плажи костен, скопјеска плажа костен, скопје костен, плажа Кастани

БЕСТ НА КАСТАНИ


СКОПЕЛОС на плажите

Километар или северно од Милан плажата ве носи на прекрасната плажа на Костен. Плажа Кастани, на островот Скопелос, е лесно достапен со автомобил и има удобен паркинг.

Оваа песочна плажа со својата убава чиста вода има главна улога во холивудскиот филм Мама Миа. Всушност, на Плажа Кастани, најсилната плажа на островот, каде сними многу сцени од хит музичкиот филм на Мама Миа. Затоа, заради тој факт, Плажа Кастани е најпознатата локација на островот Скопелос.

Возачите мора да бидат многу внимателни додека пристигнуваат Костен, уште од последниот 500 м. на патот што води кон плажа не е покриен со асфалт. Костен е прилично залив на силен, остар песок со карпи на едниот крај. Боровите се тркалаат надолу кон брегот, така што има природна сенка. Плажата е доста и има малку камчиња меѓу белиот песок.

Малку дигавин се појави за кратко, но тоа беше само макетирање, изградено за филмскиот сет на Мама Миа и оттогаш, како и филмските екипи и филмските starsвезди, исчезнаа не оставајќи трага од нивните активности освен војна на зборови со соседниот Скијатос над кој остров најмногу се карактеризира во филмот - тоа е Скопелос и особено оваа плажа.

Плажа Кастани, на островот Скопелос, е место на беспрекорна убавина со боровите дрвја што личат скоро во водата. Покрај тоа натаму Плажа Кастани ги има сите потребни удобности, бидејќи е организирана плажа.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Booking.com