Плажа Глифонери Агиос Константинос

Агиос Константинос - Плажата Глифонери е прекрасна плажа само 8 минути оддалечена од градот Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Глифонери Агиос Константинос Плажа Скопелос, глифонери, плажа скепели, скопјали на плажа, глифонери, скопли плажи агиос константинос, плажи скопјели глифонери, агиос Константинос плажа глифонери, агиос константинос скопско плажа

АГИОС КОНСТАНТИНОС - ГЛИФОНЕРИ БЕА

СКОПЕЛОС на плажите

Тиркизни води, сина насекаде, песок, бели камчиња, борови што излегуваат од морето и се шират на брегот. За да го достигнете тој волшебен пејзаж, треба само да возите околу 8 минути оддалеченост од Скопелос Хора. Бидејќи прекрасната плажа Агиос Константинос (или на друго место плажа Глифонери) е на северната страна на островот, во близина на Место град Скопје.

На оддалеченост од околу 2,6 километри ќе го најдете вашиот личен рај. Името на тоа е Агиос Константинос или плажа Глифонери. Името на плажата потекнува од црквата Агиос Константинос, која се наоѓа на ридот веднаш над плажата Глифонери.

Плажата Агиос Константинос (или на друго место плажа Глифонери) е идеално место за релаксација и спокојство. Порано беше организирана плажа, но не повеќе. Сепак, има неколку лежалки и чадори. Исто така постои и одлично таверна, „Глифонери Таверна".

Плажата Агиос Константинос (или на друго место плажа Глифонери) е многу популарна плажа на локалното население затоа што има многу лесен пристап. Патот е во ред и ви требаат само 8 минути. Поради ограничениот простор за паркирање подобро е да се оди рано.

Кога има северни ветрови подобро е да се избегне плажата Агиос Константинос затоа што обично има бранови.

Плажата е многу убава и тивка. Ова место рано наутро нуди прекрасно изгрејсонце. Можеби тоа е причината во јуни 2019 година Печатот на Монахус Монахус избра да ужива во бања таму и да ги изненади сите.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Booking.com