Плажа Глистери

Затворен залив со камчестата плажа во близина на градот Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Глистери Плажа Скопелос, скопје плажи глицери, скопјеска плажа gLISTER, скопје глицери, плажа Глистер

ГЛИСТЕРИ BEACH

Скопелос Плажи

Дали постои идилична плажа со кристално чисти аквамарински води, фини камчиња и борови дрвја кои прегрнуваат со својата свежина и сенка? Овој волшебен пејзаж се нарекува Глистери Плажа и се наоѓа на северната страна на Скопелос. Глистери плажата е мала по големина, но е одлична по убавина. Затоа се снимаа неколку сцени од холивудскиот филм „Мама Миа“. Тоа е совршена плажа за спокојство и изолација. Прекрасната глетка е комплетирана од бар на плажа што е таму, бидејќи повеќето употребени материјали се дрвени.

Плажа Глистер на островот Скопелос се издвојува за својата неспоредлива убавина. Карпестиот полуостров води кон бујна залив со камчиња и чисти води. Поради нејзината локација, Glisteri е заштитен од ветровите. Покрај барот на плажа, на плажа има чадори, шезлонги и тушеви. За да стигнете на плажа, ќе поминете низ една прекрасна живописна маслинка.

Глистери Плажата е оддалечена 4.2 км Место град Скопје и пристаниште. Со автомобил, ќе пристигнете околу 10 минути. Пристапот до плажа е лесен. Следете го регионалниот пат што води кон тврдината Скопелос. Исто така, има чамци кои ја поминуваат трасата од пристаништето во градот.

Следно Glisteri ќе ја најдете и интересната Пештера Трипити. Alsoе најдете и Вила Дона каде имаше многу сцени на отворено од филмот „Мама Миа“.

Вреди да се напомене дека на Глистери плажа до раните 1960s беше во функција еден од најстарите бродоградилишта на Скопелос. Многу островјани работеле на бродоградилиштето.

Активности:
    Плажа

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com