Мегало Пефко

Плажата Мегало Пефко, е затскриена плажа, помеѓу Кастани и Ховоло, која нуди волшебна глетка.

Скопелос Плажата Мегало Пефко, Скопелос плажи, Скопелос плажи да се откријат, Плажата Мегало Пефко во Скопелос, истражете го Скопелос плажи само со брод, рајот на Скопелос плажи, Северни споради, Грција

БЕЗ МЕГАЛО ПЕФКО

Скопелос Плажи

Островот Скопелос е познат по својот кристално чист и прекрасен плажи. Ова е најзелениот остров во Егејското Море и северните споради. Над 80% од површината на островот е покриена со борови шуми. Затоа, посебна карактеристика на Скопелос е неговата бујна плажи. Боровите се вкорениле во морето. Скопелос ја има дефиницијата за зелено на синиот остров.

Има многу неверојатни плажи да го посетите островот Скопелос. Скопелос има рај плажи, Секој од нив има своја природна убавина. Ако барате затскриена плажа, тогаш треба да одите таму Плажата Мегало Пефко.

Поради тешката пристапност, Плажата Мегало Пефко во Скопелос е тивко. Мегало Пефко како плажи на Флелија, Екатопенинтари, Агиос Јоанис Пештерата, а уште некои, спаѓаат во категоријата на помалку преполни плажи.

Оваа прекрасна плажа се наоѓа помеѓу Ховоло Плажа и Костен Плажа. За да стигнете до таа плажа, треба да пливате или да изнајмите кајак затоа што нема водечка патека до неа. Можете да изнајмите брод од Елиос, Панормосили Град Скопелос да посети Плажата Мегало Пефко. Постојат неколку туристички канцеларии на островот за изнајмување брод. Од друга страна, ако имате свое, сè што ви треба ќе најдете во продавниците за бродови на островот.

Без разлика како ќе стигнете Плажата Мегало Пефко, веднаш ќе се заљубите во волшебната глетка. По пливање и истражување на одличното морско дно на Плажата Мегало Пефко, можете да се опуштите и да уживате во идиличното зајдисонце, со прекрасните и магични бои што се рефлектираат на небото и морето.

 

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com