Кејп Амарантос - плажа

Плажата Амарантос е позната по сцената на филмот Mamma Mia

Амаранти Плажа Skopelos skopelos рт амаранти  скопје плажи горчливо, скопјеска плажа амаранти, амаранти Скопелос Мама миа, скопелос горчливо, амаранти плажа, остров Скопелос Грција мама миа остров грчки острови

VУБОВИ КАПЕ - БЕША

СКОПЕЛОС на плажитеVУБОВИ CAPE

Амаранти Плажата во Скопелос стана широко позната во Мама миа филм, со неколку сцени кои се снимаат таму. Зарем не би било сонливо да се биде под боровите дрвја во природен базен со сини води? Добредојдовте во малиот карпест плажи of Амаранти во Скопелос. Амаранти е карпест рт со главна карактеристика на двата закривени борови кои го прегрнуваат морето над карпата. Зеленилото на боровите дрвја, белите карпи и синилото на водите сочинуваат магичен пејзаж.

Мештаните се јавуваат Амарандос плажа „базен“ поради сините води и мирна речиси секогаш. Карпестиот брег не е погоден за капење, но е за нуркање и риболов. Амаранти плажа – Кејп во Скопелос не е права плажа туку локација со мали карпести заливи.

Сценографијата е исто толку возбудлива на дното на морето, под површината. Така, ако нурнете, ќе наидете на природно издлабени карпи над песочно дно. На јужната страна на ртот, стрмен ѕид достигнува длабочина од 30 метри.

Локација на плажа 

Амаранти Плажата се наоѓа од Скопелос по плажи of Стафилос Веланио неколку метри пред да се стигне до живописното пристаниште во Агнонтас. Лево ќе го сретнете земјениот пат кој води до белата карпа со боровите дрвја на Амарадос.

Амарандос Плажата се наоѓа на јужната страна на Скопелос. Има патна мрежа и лесно достапна плажа. Паркирајте и за неколку минути пеш стигнавте до идиличниот пејзаж со тиркизните води на Егејското Море. Не е организирана плажа, ниту пак има менза во близина.

Амаранти беше свето растение на племето Инки. Станува збор за тревно растение кое успева на суви планински предели. Неговата главна карактеристика е тоа што не венее лесно. skopelos плажи горчливо плажата мама миа

Активности:
    Плажа

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Кејп Амарантос - плажа
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.