Село Глуша

Picturesивописен град на северозападната страна на скопскиот остров со традиционална архитектура

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Скопелос Село Глуша, скопје села сјај Село Глуша, Град Скопелос Глоша, скопско глоса

ГЛОСА ГОЛИМА

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

Гулса е мал град ископан на северозападната страна на островот Скопелос. Тоа е живописно село со традиционална архитектура. На куќи на Глокса се првенствено двокатни згради со керамички покриви и дрвени балкони.

Има прекрасен поглед кон Егејското Море, островот Скијатос и во задниот дел слабо може да го видите Плио. Глуас и околината околу Глоша има многу маслинови градини, бадеми и сливи. Исто така, има многу извори на свежа вода. Има еден редок вид кози со назив „Сјај“ кои се шетаат по карпите на Глокса, кој е познат по квалитетот на волната што ја произведоа.

Во центарот на Село Глуша главната црква Коимизеос Тесотоку е посебна, заради својата единствена камбанарија. Понатаму, Гулса доби Фолклорен музеј каде можете да ја набудувате локалната култура.

Станува збор за 24 км возење од главниот пристаниште Скопелос до Глокса. Ако сакате да се возите на поживописен крајбрежен пат низ Панормос, Агнонтас и Стафилос бидете подготвени да поминете околу 45 минути во автомобилот.

Село Глуша, на островот Скопелос, е одличен избор за посетителите. Бидејќи има многу хотели, студиа и апартмани и пансиони за пријатно остане. Покрај тоа, некој ќе најде многу таверни и ресторани за ручек или вечера. Да не ги спомнувам кафулиња и решетките за екстра забава за време на сезоната на празници.

Оценете и напишете преглед

Други јазици

сјај 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com