Село Лутраки

Лутраки е пристаништето на Гулша и второто пристаниште на Скопелос

Скопелос Лутраки, скопелос села лутраки, Село Лутраки, Лутраки пристаниште, скопје лутраки пристаниште

СЕЛО ЛУТРАКИ

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

Лутраки е пристаништето на сјај и втората пристаниште Скопелос. Тоа е првото пристаниште каде се закотвуваат бродови и летечки делфини од Централна Грција (Агиос Константинос), Волос и Скијатос.

Пристаништето на Лутраки се наоѓа веднаш под село Глоша. на село Лутраки има редовни посетители во текот на летната сезона. Има удобно сместување за пријатно остане. На пристаништето ќе најдете многу таверни, кафулиња и барови. На пристаништето во сјај, ќе најдете плажа со камчиња на која можете да пливате. Оваа живописна секунда пристаниште Скопелос е интересна туристичка дестинација. Во село Лутраки, има мини маркет и неколку продавници со сезонски артикли.

Лутраки бил античкиот град Селинунда, основан во 8 век п.н.е од Халкидците. Денес можете да ги видите урнатините на градските ѕидини кои процветале во 4 до 5 век п.н.е. Покрај плажата можете да видите и урнатини од Римските бањи.

Многу наоди може да се најдат во Археолошкиот музеј во Волос. Мермерна статуа на божицата Атина, која беше пронајдена во Лутраки во 1865 година, е пренесен во Археолошкиот музеј во Атина. Тоа е копија на дело на античкиот скулптор Фидијас.

Населбата се протега околу пристаништето. Иако таму се закотвуваат големи бродови, тој не го изгубил својот шарм. Лутраки е дел од населбата на сјај.

Лутраки е 28.5 км од пристаништето, Скопелос Хора. Со автомобил, ќе ви требаат околу 41 минута да стигнете до таму ако го следите патот на Агиос Ригинос.

Ако претпочитате да одите по крајбрежниот пат, растојанието од Место град Скопје е 33 км. Со автомобил ќе ви требаат околу 45 минути да стигнете Лутраки of сјај. Скопелос село Лутраки.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Лутраки GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Село Лутраки
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.