Село Панормос

Природата и сините води на Панормос се единствени карактеристики на овој мал крајбрежен град

Скопелос Панормос Село, Скопелос села панормос, скопско село панормос, Северни споради, Грција, островот мама миа, зелениот син остров Скопелос, летни одмори, грчките острови, Споради, Грција

ПАНОРМОС ILLЕЛО

СКОПЕЛОС ILLЕЛИ

Откако ќе го посетите островот Скопелос, има многу убави села да се види Всушност, Панормос Селото е повеќе приморска област отколку село. Понатаму, зборот Панормос на грчки значи заштитено пристаниште. Бло е името на природното пристаниште на Панормос. Капетаните претпочитаат да ги закотват своите едрилици таму бидејќи тоа е рај.

Панормос Селото е околу 18 км од Место град Скопје ако го следите крајбрежниот пат низ Стафилос Агнонтас. Наместо тоа, тоа е околу 12 километри ако одите по пократкиот пат низ Агиос Ригинос Провинциски пат.

Панормос„зелената природа и сините води се единствените карактеристики на овој мал крајбрежен град. Зајдисонце во Панормос, кај Скопелос, е идилична слика. Да не зборувам за совршена комбинација на борови дрвја кои се скоро вкоренети во морето со тиркизните води. За жал, пред неколку години избувна пожар на падината спротивна Плажа Панормос. Сепак, оштетениот рид беше обновен и полека повторно се појавија прекрасни борови.

Панормос бил еден од трите антички утврдени градови на островот Скопелос. Врвот на ридот погоре Панормос го има името Палиокастро. Таму можете да најдете урнатини во многу добра состојба од ѕидините на античкиот град. Од Палиокастро има патека која води до пештерата Панас. Ова место наречено Спилија е единственото место за обожавање на божеството Панас на Скопелос.

Панормос Селото на островот Скопелос е популарна дестинација. Особено меѓу семејствата. По должината на брегот има многу таверни и ресторани, нудејќи свежа риба и локални јадења, буквално на плажа. Тие исто така нудат лежалки и чадори. Во текот на летната сезона има и неколку изнајмени сместувања за пријатно остане, како и супермаркети и сезонски продавници.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Панормос 370 03 GR
Добиете насоки
Booking.com