Фолклорен музеј на Глокса

Во селото Глоса се наоѓа Музејот за културно наследство Библиотека Персеј на Грчката фондација.

Фолклорен музеј на Глокса, Фолк музеј сјај, Музеи Скопелос, Скопелос Разгледувања, сјај Скопелос

МУЗЕИ СКОПЕЛОС

ФОЛКЛОР МУЗЕЈ НА ГЛОСА

Островот Скопелос, покрај своите непобитни природни убавини, е познат и по својата културна традиција. Не случајно има неколку музеи на островот што ја потсетува младоста на историјата на островот и ги оживува најстарите спомени од минатото.

Една од најпознатите музеи на островот се наоѓа Фолклорниот музеј во сјај, која се наоѓа над црквата Успение на Богородица.

Овој музеј започна со работа во 2002 и се одликува со богатството на ракотворбите и традиционалните носии.

Всушност, тоа е стара двокатна традиционална куќа. Таа зграда стана музеј. Со негова посета, гостите можат да ги искусат украсите и традиционалната архитектура на Скопелос.

Внатре може да се восхитуваат традиционалните носии и мебелот. Всушност, тој може да види како традиционалното куќи од селото биле во минатото. Посетителите исто така можат да се восхитуваат на предметите за домаќинството. Општо, може да се истражи историјата и културното наследство на село Глоша.

на Фолклорен музеј на Глокса работи наутро и попладне во текот на летниот период. Гостите треба да контактираат по телефон пред да ја посетат на 24240 23494.

Покрај тоа, во сјај, ќе ја најдете Библиотеката на Музејот на наследството на Персеј на Хеленската фондација.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
сјај 370 03 GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Фолклорен музеј на Глокса
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.