Автобуси во Скопелос

Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Автобуси во Скопелос, туризам во Скопелос, движење во Скопелос, информации за Skopelos, транспорт на Skopelos

Автобуси во Скопелос

Организиран е локален транспорт, поврзан со плажи Стафилос, Агнонтас, Панормос, Андрини, Милан и Костен и е поврзано со села Елиоссјај Лутраки. Особено во текот на летото има чести автобуски услуги.

Главната патна мрежа на островот Скопелос се протега преку траса 37 км, започнувајќи од јужниот дел и Место град Скопје и завршува на Лутраки на Глокса. Патот генерално е во добра состојба и асфалт иако е потребно одредено внимание бидејќи има неколку вртења. Растојанијата се мали и обично не надминуваат еден час.

Првата автобуска станица е во 5 минути ( Место град Скопје - Стафилос) и терминалот е на 55 минути со 1 час ( Место град Скопје - Лутраки Јазик).

Појдовната точка е веднаш до излезот од пристаништето. Скопелос има 4 автобуси кои ја прават главната рута, која започнува од Место град Скопје и застанува на Лутраки Глоса со средно запирање.

Главните рути на Skopelos - Glossa се 07: 00, 10: 00, 12: 00, 13: 30, 15: 30, 18: 00.

Некои индикативни рути следат.

Веројатно ќе има некои измени, се очекува официјално соопштение од автобусите „Скопелос“

Од мај до јуни 15 важи следната рута:

Скопелос Хора - Стафилос - Агнонтас Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Ховоло - сјај Лутраки - сјај - Скопелос Хора
07: 00 - 10: 45 - 13: 15 - 16: 30 07: 00 - 10: 45 - 13: 15 - 16: 30 07: 00 - 10: 45 - 13: 15 - 16: 30 08: 00 - 12: 00 - 14: 30 - 17: 45
Агнонтас- Стафилос - Скопелос Хора Кастани- Милија - Панормос- Скопелос Хора Нео климата Елиос- Ховоло - Скопелос Хора
08: 45 - 12: 45 - 15: 15 - 18: 30 08: 30 - 12: 30 - 15: 00 - 18: 15 08: 15 - 12: 15 - 14: 45 - 18: 00

Од јуни 15 до јуни 30 важи следната рута:

Скопелос Хора - Стафилос - Агнонтас Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Ховоло - сјај Лутраки - сјај - Скопелос Хора
07: 00 - 10: 00 - 10: 30 - 10: 45 - 12: 00 - 13: 15 - 15: 15 - 16: 30 - 18: 30 07: 00 - 10: 00 - 10: 30 - 10: 45 - 12: 00 - 13: 15 - 15: 15 - 16: 30 - 18: 30 07: 00 - 10: 45 - 12: 00 - 13: 15 - 16: 30 - 18: 30 08: 00 12 00 14 30 17 45 20 00
Агнонтас- Стафилос - Скопелос Хора Кастани- Милија - Панормос- Скопелос Хора Нео климата Елиос- Ховоло - Скопелос Хора
08: 45 - 10: 50 - 11: 45 - 12: 45 - 15: 15 - 16: 15 - 17: 30 - 18: 15 - 20: 45 08: 30 - 10: 40 - 11: 30 - 12: 30 - 15: 00 - 16: 00 - 17: 15 - 18: 15 - 20: 30 08: 20 11 15 12 20 14 50 18 05 20 20 XNUMX

Од јули 1 до септември 10, важи следната рута:

Скопелос Хора - Стафилос - Агнонтас Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Ховоло - сјај Лутраки - сјај - Скопелос Хора
07: 00 - 09: 30 - 10: 00 - 10: 30 - 10: 45 - 11: 00 - 12: 00 - 12: 45 - 13: 15 - 14: 00 - 15: 15 - 16: 00 - 16: 30 - 18: 30 07: 00 - 09: 30 - 10: 00 - 10: 30 - 10: 45 - 11: 00 - 12: 00 - 12: 45 - 13: 15 - 14: 00 - 15: 15 - 16: 00 - 16: 30 - 18: 30 07: 00 - 10: 45 - 13: 15 - 16: 30 - 18: 30 - 20: 15 - 22: 45 08: 00 - 12: 00 - 14: 30 - 17: 45 - 20: 00 - 21: 30 - 24: 00
Агнонтас- Стафилос - Скопелос Хора Кастани- Милија - Панормос- Скопелос Хора Нео климата Елиос- Ховоло - Скопелос Хора
08: 45 - 10: 20 - 11: 40 - 12: 45 - 13: 40 - 14: 55 - 15: 15 - 16: 15 - 17: 00 - 17: 30 - 18: 15 - 19: 50 - 20: 45 08: 30 - 10: 05 - 11: 25 - 12: 30 - 13: 20 - 14: 35 - 14: 55 - 15: 55 - 16: 40 - 17: 10 - 17: 55 - 18: 20 - 18: 55 - 19: 25 - 20: 25 08: 20 - 11: 15 - 12: 20 - 14: 50 - 18: 05 - 20: 20 - 21: 50 - 00: 20

Оценете и напишете преглед

Други јазици

Booking.com