Фолклорен музеј на Скопелос

Фолклорниот музеј на Скопелос е сместен во една од замоците на Скопелос од 18 век.

Музеј на фолклор Скопелос, Nikolaidis House Skopelos, Nikolaidis Mansion Skopelos, Nikolaidis House Skopelos, Скопелос Хора, Скопелос Музеи, Скопелос Разгледувања

МУЗЕИ СКОПЕЛОС

ФОЛКЛОР МУС

ЕУМ СКОПЕЛОС

Музеј на фолклор Скопелос е во Скопелос Хора. На Фолклорен музеј на Скопелос е сместен во еден од дворците на Скопелос од 18th век. Поточно во замокот на семејството Николаидис. Зградата првично била изградена во 1795 година. За жал, претрпе голема штета во земјотресите во 1963 година. Сепак, семејството го врати замокот во стариот сјај во 1971 година. Семејството Николаидис го подари замокот на општината Скопелос во 1991 година.

На Скопелос, посетителите на Фолклорниот музеј ќе добијат слика за тоа како изгледало едно домаќинство од минатиот век. Всушност, со посетата на Музејот посетителите ќе се доближат до културата на Скопелос. Музејот не е само зграда, туку жива институција која го поврзува минатото со сегашноста.

Луѓето од најстарата генерација, исто така, донираа за оригиналните везови и рачно изрезбаниот мебел на Музејот. Затоа, повеќето од експонатите доаѓаат главно од донации од семејства од Скопелос.

ИЗЛОБИ НА МУЗЕЈОТ

Кај Фолклорен музеј на Скопелос, посетителите ќе се восхитуваат на традиционалната облека на островот. Особено облеката на невестата е многу уникатна, покриена со многу детали. Дури и девојката која го држеше грчкото знаме на Олимписките игри во Атланта во 1996 година го носеше невестинскиот костим Скопелос

Покрај тоа, во Музејот ќе најдете голем избор на ножеви, керамика (повеќето од нив создадени од семејството Родиос), и слики. Како и специјалната колекција на мали копии на чамци на познатиот занаетчија Триантафило Будала.

Во приземјето е седницата соба каде што беше каминот. На вториот кат е невестинската спална соба каде што се сите традиционални невестински мираз и креветчето на бебето. Додека во подрумот на замокот може да се восхитуваат секојдневните работи, како и земјоделските алатки.

Значи, вреди да се посети Фолклорниот музеј. Бидејќи добивате чувство за одличното уметничко дело што го создале жителите на Скопелос.

МЕСЕЦИ НА ОТВОРАЕ - ЧАСА

Николаидис Фолклорен музеј на Скопелос е отворен од април до септември.

Работно време: За време на летната сезона, тој е отворен секој ден 8: 00-15: 00 и 18: 30-23: 00. За време на викендите 10: 30-14: 00 и 18: 30-23: 00.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Елефтериу Венизелу
Скопелос 370 03 , Град Скопје, Скопелос 370 03, Грција
Добиете насоки
Booking.com