Црквата Панагија Фанероменис

Волшебната црква Панагија Фанеромени се наоѓа во близина на пристаништето Скопелос во Хора.

Црквата Скопелос Панагија Фанероменис, црквата Скопелос Фанероменис, Скопелос цркви, Скопелос Разгледувања, Скопелос религија, култура Скопелос, остров Скопелос, северни споради, Грција

ЦРКВА ПАНАГИЈА ФАНЕРОМЕНИ

СКОПЕЛОС ЦРКИ

 

Црквата Панагија Фанермени, грчка православна црква, е во Скопелос Хора. Поточно, волшебната црква Панагија Фанермени е во близина на пристаниште Скопелос.

Црквата Панагија Фанероменис го следи типот на една базилика, која датира од 16 и 17 век. Црквата е доказ за богатата историја и религиозно наследство на островот. Веројатно конкретната црква била изградена на местото на некој претходен храм, со архитектонски елементи и иконографија кои се протегаат од 17 до 19 век.

Натписот над влезот на црквата го открива нејзиното историско значење како манастирска зависница на познатиот Св. Манастирот Дионисиј на Света Гора. Оваа врска додава слој на културна длабочина на духовното светилиште што е црквата Панагија Фанероменис во Скопелос.

Црквата Панагија Фанероменис се издвојува од сите точки на земјата благодарение на долгиот часовник, кој ѕвони со секоја промена на часот. Овој часовен звук нуди поинаква димензија на Скопелос Хораистражувањето на.

Во црквата се одржуваат катехетски средби за учениците. Тие состаноци ќе служат како едукативни собири фокусирани на религиозно учење, обезбедувајќи им на учесниците увид во верата и духовноста. Покрај катехетичките средби, ќе се одржуваат и различни активности, игри, екскурзии, културни, уметнички и спортски настани.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Црквата Панагија Фанероменис
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.