Бло Беј

Заливот Бло во Панормос е познат по живописната глетка и е популарно место за морнари и чамци со јахти.

Бло Панормос Скопелос, заливот Скопелос Бло, Скопелос Бло Плажа Панормос, плажа на Панормос Скопелос, Скопелос плажи, плажи да ги откриете Скопелос, Егејското Море, Северните Споради, Грција, грчките острови

БЛО БАЈ


СКОПЕЛОС на плажите

Плажа Панормос е еден од најпопуларните плажи на островот Скопелос зелено-сино. Тоа е многу убава плажа, пространа, добро организирана и со многубројни барови на плажа таверни.

Сепак, многу луѓе претпочитаат поизолирани плажи. Скопелос исто така нуди плажи да се откријат.

Поконкретно, од другата страна на величественото Плажа Панормос е неверојатниот залив Бло. Бло Беј е импресивна глетка бидејќи е природно мало пристаниште.

Повеќето луѓе се приближуваат до заливот со брод. Иако има пешачка патека, пред неа всушност земјен пат Панормос сврти

Скопелос Бло е одлично засолниште за морнари и чамци со јахти. Заштитено е од ветровите. Пливањето во Бло се чувствува како пливање во езеро.

Овој залив е познат по своите мирни води и, како што веќе беше забележано, е популарно место за пливање и едрење. Сепак, морнарите треба да внимаваат на ненадејните налети на ветер од северозападен правец, бидејќи тврдото дно може да не обезбеди стабилна точка за прицврстување.

Бло Беј, веднаш до Плажа Панормос, е оддалечен приближно 13 километри од Скопелос Хора. Со автомобил е повеќе или помалку околу 20 минути. Од друга страна, од Село Глуша, растојанието е 14 километри.

Она што го прави Скопелос плажи толку извонредна е богатата бујност на островот. За оние кои не знаат, островот Скопелос е најзелениот од северните споради и Егејот. Повеќе од 80% од површината на островот е покриена со борови шуми. Посебната карактеристика на Скопелос е неговата зелена боја плажи. Боровите се вкорени на брегот на морето. Скопелос ја има и титулата зелена на синиот остров.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Бло Беј
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.