Автобуси во Скопелос

Автобуси „Скопелос“, „Скопелос туризам“, „Скопелос авто“, автобуски услуги „Скопелос“, движење во Скопелос, информации за „Скопелос“, Транспорт „Скопелос“

Автобуси во Скопелос

ВАЖНА НАПОМЕНА:

Автобусите на Skopelos се во сопственост на приватна компанија, затоа ве молиме имајте предвид дека Skopelos.com не е одговорен за промените во распоредот.
Возни редови се предмет на промена без претходна најава.
Ви препорачуваме да ги проверите табелите на автобуските постојки или директно да ги прашате возачите.

Автобуси на Скопелос

Организиран е локален транспорт, поврзан со плажи Стафилос, Агнонтас, Панормос, Андрини, Милан, и Костен, и е поврзано со села Елиос, сјај, и Лутраки. Особено во текот на летото има чести автобуски линии.

Главната патна мрежа на островот Скопелос се протега преку траса 37 км, започнувајќи од јужниот дел и Место град Скопје и завршува на Лутраки of сјај. Патот е генерално во добра состојба и асфалтиран иако е потребно внимание бидејќи има неколку свиоци. Растојанието се мали и обично не надминуваат еден час.

Првата автобуска станица е во 5 минути ( Место град Скопје - Стафилос) и терминалот е на 55 минути со 1 час ( Место град Скопје - Лутраки Јазик).

Појдовната точка е веднаш до излезот од пристаништето. Скопелос има 4 автобуси кои ја прават главната рута, која започнува од Место град Скопје и застанува на Лутраки сјај со посредни застанувања.

Главните правци на Скопелос - сјај се 07:00, 10:00, 12:00, 13:30, 15:30 и 18:00 часот.

ИЗВЕСТУВАЕ ЗА ВАНА

Времетраење на автобусот - растојание од волјата

За некои плажи, од автобуската станица до плажата има пешачење.

СТАФИЛОС И ВЕЛАНИО: Време во автобус: 5 минути. Автобуската постојка е на ридот. Пешачењето до Плажа Стафилос е приближно 500 метри.

АГНОНТАС: Време во автобус: 10 минути. Автобуската постојка е веднаш до Пристаниште Агнонтас. Има само 200 метри одење.

LIMNONARI: Време во автобус: 12 минути. Автобуската постојка е на ридот. Пешачењето до кое треба да се стигне Limnonari плажата е 2 километри, што значи дека треба да пешачите околу 10 минути.

ПАНОРМОС: Време во автобус: 25 до 30 минути. Има две автобуски постојки ( Панормос Линаракрија) и двете до плажа, а нема пешачење.

АДРИНИ: Време во автобус: 35 минути. Има околу 200 метри одење.

ИЛЈАДНИЦИ: Време во автобус: 40 минути. До плажата има околу 400 метри пешачење.

Костен: Време во автобус: 45 минути. До плажата има околу 300 метри пешачење.

ХОВОЛО: Време во автобус: 50 минути. До плажата има околу 300 метри пешачење.

 

ЦЕНИ НА АВТОБИСКИТЕ БИЛЕТИ ВО ЕВРА (€) – ЕДЕН ПЕРТ

СТАФИЛОС И ВЕЛАНИО: 1,60 €

АГНОНТАС: 1,60 €

ПАНОРМОС: 2,50 €

ИЛЈАДНИЦИ: 3,40 €

Костен: 3,40 €

NEO КОНДИЦИОНИРА AЕ НА ВОЗДУХ - ХОВОЛО: 3,40 €

OLD КОНДИЦИОНИРА AЕ НА ВОЗДУХ: 3,90 €

ПОИМНИК - ЛУТРАКИ : 4,80 €

ДЕЦА ДО 6 ГОДИНИ СТАРИ НЕ ПЛАТУВАТЕ СИТЕ РАБОТА

ВРЕМЕ НА БЕСЕ

Некои индикативни правци се следните.

Од Мај до крајот на јуни  валидни се следните рути:

 

 

автобуси

Од 26 јуни 2022 година до 31 август 2022 година валидни се следните рути:

(Во текот на летото се очекува да бидат додадени повеќе маршрути)

Скопелос Хора -   Стафилос - Агнонтас - Limnonari - Панормос - Милан - Костен : 07:00 09:45 10:30 11:00 11:45 12:00 13:00 13:15 14:15 15:30 16:00 18:30 20:00 22:00

Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Клима за Палио - Ховоло - сјајЛутраки : 07:00 13:15 16:00 20:00

Лутраки - сјај -   Скопелос Хора : 08:00 14:30 17:15 21:30

Агнонтас - Стафилос – Веланио- Скопелос Хора : 08:45 11:25 12:40 13:55 15:15 16:25 17:35 18:00 18:45 19:25 19:50 21:00 22:15 23:15

Костен - Милан - Панормос - Limnonari - Скопелос Хора : 08:25 11:05 12:20 13:35 15:00 16:10 17:15 17:40 18:25 19:05 20:40 21:55 22:55

Нео климата Елиос - Ховоло - Скопелос Хора : 08:20 14:50 17:35 21:50

Од 1-30 септември, Следниве правци СЕ валидни:

Скопелос Хора -   Стафилос - Агнонтас : 07:00 – 10:30 -11:45- 13:15 15:30- 16:00- 18:30 часот

Скопелос Хора - Панормос - Милан - Костен: 07:00 – 10:30 -11:45- 13:15 15:30- 16:00- 18:30 часот

Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Ховоло - сјај : 07:00 – 10:45 – 13:15 – 16:30 – 18:30 – 20:15 – 22:45

Лутраки - сјај -   Скопелос Хора : 08:00 – 14:30 – 17:15 часот

Агнонтас - Стафилос - ВеланиоСкопелос Хора : 08:45 11:25 12:40 15:15 16:20 17:25 18:05 19:25

Костен - Милан – Панормос- Скопелос Хора: 08:25 11:05 12:20 14:55 16:05 17:10 17:45 19:05

Нео климата Елиос - Ховоло - Скопелос Хора : 08:20 – 14:50 – 17:35 часот

Од 1 ОКТОМВРИ – ЗИМА – ПРОЛЕТ Следниве правци СЕ валидни:

(за време на викендите и национални празници нема да има услуги)

Скопелос Хора -   Стафилос - Агнонтас - Limnonari - Панормос - Милан - Костен : 07:00 - 13:15 часот 

Скопелос Хора - Нео климата Елиос - Клима за Палио - сјај - Лутраки : 07:00 – 13:15 часот 

Лутраки - сјај -   Скопелос Хора : 08:00 – 14:15 – 

Агнонтас - Стафилос - Веланио  : 08:45 – 15:00 часот

Костен - Милан – Панормос- Скопелос Хора : 08:25 – 14:40 часот

Нео климата Елиос - Ховоло - Скопелос Хора : 08:20 - 14:30 часот 

 

 

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Кора
Скопелос 370 03 GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Автобуси во Скопелос
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.