Едрење и јахта

Пловидбата во Скопелос е незаборавно искуство за оние кои се осмелуваат

Пловење во Скопелос, Едрење во Скопелос, Пловидба во Скопелос, Јахтинг во Скопелос, Јахтинг во Скопелос, Северни Споради, Егејско Море

Едрилица Скопелос

Пловидбата во Скопелос е незаборавно искуство за оние кои се осмелуваат. На островот, може да се изнајми едрилица за да се истражуваат малите заливи, природните пристаништа (како што е „Бло“) и затскриено плажи кои се достапни само со брод.

Во исто време, оние што имаат свој брод имаат можност да го прицврстат тоа во марините на островот. Организираните марини се наоѓаат во  Место град Скопје каде има многу места за пристаниште за сите димензии од помалите чамци до јахтите, во Ново  климата област, додека постои можност за приклучување на  Агнонтас и во  Лутраки пристаниште на сјај.

Островот има и природни заливи и неколку  плажи за прицврстувачи (Бло во  Панормос, Стафилос и други плажи на островот), каде што можете да ги најдете сите неопходности од мраз и гориво за да помогнете во механичките проблеми.

Исто така, во Скопелос, има активен Крч за веслање на поморски едриличари на Скопелос (НИКОС), каде што луѓето што работат таму можат да ве советуваат и да ги решат сите прашања што може да ги имате. Информации може да се добијат и од пристанишната станица Скопелос: 2424022180 и од пристанишната станица во Лутраки (  Лутраки): 2424033033

Оние кои ќе го истражат островот пловејќи, ќе добијат незаборавни моменти. Ова е затоа што крајбрежјето на Скопелос, како и малите острови околу него, се прекрасни. Покрај тоа, крстарењата со едрење им даваат на посетителите можност да го искусат островот од друг агол.

Затоа, опуштете се и уживајте во ова уникатно искуство во атмосфера без стрес што вклучува  храна, пријатели и моменти што ќе бидат врежани во вашиот ум за цел живот !!

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com