Морски музеј Глоса

Морски музеј на сјај, Музеи Скопелос, Скопелос Разгледувања, сјај Скопелос

МУЗЕИ СКОПЕЛОС

МОРСКИ МУЗЕЈ НА ПОИМНИК

Скопелос е познат по културното наследство и историјата. Во село Глоша in Лутраки, тука се и Музејот на културното наследство на Хеленската фондација и Библиотеката на фондацијата Атина Персеј.

Ителите на сјај го нарекоа овој музеј „Поморски музеј“ поради неговата тема, бидејќи посетителите ќе ја видат нераскинливата врска на островот со морето и грчките бродови.

Внатре во музејот посетителите можат да видат фотографии и предмети од подморницата Кацонис и капетан Ласкос, кои се донирани од г-ѓа Беата Асимакопулу.

Генералштабот на морнарицата и Службата за историја на морнарицата исто така помогнаа во обликувањето на ентериерот на музејот. Многу директори исто така ја понудија својата работа библиотеката „Персиска атинија“, збогатувајќи го со овој ентериер на морскиот музеј.

Зградата датира од 1926 година. Реновирана е од локални занаетчии во 2007 година. Раководител на музејот е г-ѓа Тактик Смарагда.

Заинтересираните страни можат да не контактираат за повеќе детали на 2424034232 или да испратат е-пошта на mouseio@otenet.gr

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
сјај 370 03 GR
Добиете насоки

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Морски музеј Глоса
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.