Skopelos од Брод

Доаѓање до Скопелос, северни споради, Скијатос, Скопелос, Алонисос

Споради Скопелос Скијатос Алонисос, Скопелос со брод, Северни Споради, Скопелос Туризам, Скопелос пристаништа, возни редови фериботи цени на билети за маршрута Волос Агиос Константинос Солун Евија Кими Мантуди Атински острови, Евија Мантуди Скопелос, возен ред на Скопелос фериботи, билети за ферибот Скопелос

Како да стигнете до Скопелос со брод.

Маршрути и пристаништа: Скопелос, сјај, Агнонтас.

пристаништа од Јужна Грција, Атина: Мантуди, Агиос Константинос.

пристаништа од Северна Грција: Волос, Солун.

Во овој дел, ви ги даваме основните информации што ви се потребни за да стигнете до зелениот остров Скопелос во северните споради со брод. Следат детални информации по пристаниште и конкретни совети за патување.

ЕКСТРА СОВЕТ: Пред да резервирате билети, проверете дали сте се симнале на пристаништето што го претпочитате. 

За летниот период 2024 година активни се линиите од Мантуди со следните бродови глисерот SUPERRUNNER / NAXOS JET на Морнари, глисерот NISSOS на САОС ФЕРИС.

За летниот период 2024 година, линиите од Волос, се Seajets' Бродот NAXOS JET и Super Star, траектот Експрес Скијатос на Хеленик Сејвејс (Blue Star Ferries), и Летечкиот делфин Ерато на Егејски летечки делфини.

ВО ЛЕТО 2024 НЕМА ДА СЕ ОПРАВУВА ПАТ АГИОС КОНСТАНТИНОС – СКОПЕЛОС

Од Солун, на SEA JET компанијата сè уште ги нема објавено маршрутите за летото 2024 година.

 

Скопелос е поврзан со ферибот со следново пристаништа:

Како да стигнете до Скопелос од Јужна Грција - Атина

Агиос Константинос Фтиотида.

ВО ЛЕТО 2024 НЕМА ДА СЕ ОПРАВУВА ПАТ АГИОС КОНСТАНТИНОС – СКОПЕЛОС

Мантуди Евија.

Рутата ја прават следните бродови: ферибот SUPERRUNNER/ NAXOS JET на SEA JETS и NISSOS на SAOS FERRIES. Времетраењето на патувањето варира од 1 час и 15 минути до 1 час и 50 минути. Времетраењето зависи од рутата што треба да ја следи бродот.

Морски авиони. Времетраењето на патувањето е од 1 час и 15 минути. Цената на патувањето е 32,70 евра (сребро) и 65,40 евра (платина); 65,70 евра за автомобилот. Маршрутата на SUPPER RUNNER JET е како што следува: Mantoudi – Alonissos – Skopelos ( пристаниште Скопелос Хора) – Скијатос.

САОС ФЕРИС.

Времетраењето на патувањето е од 1 час и 50 минути. Маршрутата е следна: Мантуди – Скијатос – Скопелос – Алонисос.

 

 

Како да стигнете до Скопелос од Северна Грција

Волос.

Пристаништето Волос ви обезбедува повеќе избори и маршрути.

 • Трасата ја прави фериботниот брод EXPRESS SKIATHOS и катамаранот FLYING CAT 5 од  СИЛИ UEвездени ферри (HELLENIC SEAWAYS). Времетраењето на патувањето со EXPRESS SKIATHOS е 4 часа и 10 минути, а цената на патувањето започнува од 38,50 € по лице и 111,50 € по автомобил. Времетраењето на патувањето со FLYING CAT 5 е 2 часа и 50 минути, а цената на патувањето започнува од 51,00 € по лице. Маршрутата е Волос – Скијатос – сјај – Скопелос – Алонисос.
 • Трасата е направена од NAXOS JET и СУПЕР ЅВЕЗДАТА на SEA JET КОМПАНИЈА. Цената на билетите варира од 30,40 евра до 37,40 евра по лице и 67,20 евра по автомобил. Времетраењето на патувањето е 3 часа и 45 минути. Релацијата е Волос – Скијатос – Скопелос – Алонисос и во текот на летниот период ќе има вечерни услуги во петок, сабота и недела кои ќе ја следат следната релација Волос – Скијатос – Агнонтас.
 • Трасата е направена од ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО од ДЕЛФИНИ. Патувањето времетраењето е 2 часа и 20 минути. Цената на патувањето е 48,50 евра по лице. Маршрутата е Волос – Скијатос – Глоса – Скопелос – Алонисос.
Солун.

Компанијата SEA JET сè уште не ги објавила маршрутите за летото 2024 година.

 

Можете да резервирате билети:

 • Преку Ferryscanner.
 • Од туристички агенции кои работат со превозници.
 • Од канцеларија на Sea Jets тел: +30 210 7107710, +30 210 4121001, е-пошта резервации.dpt@seajets.gr
 • Од канцелариите на Blue Star Ferries тел: +30 210 8919800, +30 18130, е-пошта јас helpdesk@attica-group.co
 • Од канцелариите на Егејските Летечки делфини тел: +30 210 4121654, +30 210 4221766, пошта info@aegeanflyingdolphins.g е      
 • Од канцелариите на Saos Ferries тел: +30 25510 28186 e-mail:  info@saos.gr

СОВЕТ 1:Резервацијата на билети е значително поедноставена. Повеќето онлајн компании нудат неколку избори. Можете да ги примате вашите билети преку курир. Можете исто така да ги подигнете вашите билети, со код за резервација, од пристаништето за поаѓање.

СОВЕТ 2: Скопелос има целосна сезона во јули и август. Значи, добра е идејата да се резервира на време.

СОВЕТ 3: Треба да знаете дека маршрутите до Скопелос се закажани на следниов начин:

 • За периодот на Велигден до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
 • За летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
 • За септември, патеките се финализирани во јули.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (427) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (49) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (79) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (101) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (39) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)

Skopelos.com - Напишувајќи QR код

Skopelos од Брод
Booking.com

Испратете го вашиот бизнис БЕСПЛАТНО

Дали сте сопственик на деловна активност? Поднесете го вашиот бизнис за БЕСПЛАТНО ТУКА. Бидете сигурни дека вашите информации се ажурирани.