Тој ianанис Кастри

Агиос Јоанис кај Кастри е црквата во која се венчаа двојката од познатиот мјузикл Мама Миа, портретирана од Мерил Стрип и Пирс Броснан.

Скопелос црквата мама миа, Скопелос тој gанин Кастри, Скопелос Агиос Јованис капела skopelos цркви, црква Скопелос тој gанин Кастри, манастир скопелос аи јанис кастрација, скопје манастири, тој gанин Кастри, островот Скопелос, островот Мама Миа, Егејското Море, грчките острови

АИ ЏИАНИС КАСТРИ

СКОПЕЛОС ЦРКИ - АИ IANАННИС КАПЕЛА- ЦРКВА МАМА МИА

Агиос ianанис Кастро е мала црква на врвот на карпа долга 100 метри која е буквално во Егејското Море. Ќе треба да се искачите повеќе од 100 скалила за да стигнете таму. Но, само погледот ќе ви го надомести трудот. Агиос Јанис Кастро е живописен манастир и неговата локација ви нуди поглед за дишење.

Легендата вели дека еден рибар од сјај додека се враќал дома една ноќ видел светлина на врвот на карпата. Оваа случка се повторувала неколку ноќи додека една жена не му сонувала и му рекла дека таму каде што ја гледа светлината има икона. Рибарот се искачи на врвот на карпата и ја најде иконата на Свети Јован (ai yiannis Church skopelos) Крстител. Потоа го однел на друга локација на чување. Но, иконата ќе се врати на првобитното место на врвот на карпата. По некое време изградил мала црква за да ја заштити иконата.

Агиос Јоанис Кастро е и црквата парот од познатиот мјузикл Мама миа портретирана од Мерил Стрип и Пирс Броснан се венчаа во. Тој ianанис Кастри е многу популарна локација. Особено по снимањето на холивудскиот филм Мама Миа.

КАКО ДА СЕ ДОСТАПУВАМЕ

Откријте ја црквата на Агиос Јоанис Кастро во Скопелос Грција – Скопелос Агиос Јованис капела

Упатства: Од сјај село кон провинцискиот пат Скопелос- Лутраки и по околу 200 метри тргнете лево. Можете да ги следите знаците за Скопелос Агиос Јоанис Кастро. Возење 5.5 км ќе ве однесе до вашата дестинација.

 

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Booking.com