Кастро

Најважниот град Скопелос е изграден на истото место како и денешната локација

Скопелос Кастро, Скопелос Археолошки знаменитости, Скопелос Разгледувања, Кастро Скопелос, Скопелос Замокот

ДРLEАВА ( замокот) ЅИД

5th век п.н.е.

СКОПЕЛОС Археолошки погледи

Кастро на Скопелос се наоѓа во најстарата населба на островот, Место град Скопје. Всушност, во текот на минатото името на Место град Скопје беше Пепаритос. Згора на тоа, венецијанскиот Замокот е на север, на највисоката точка на Хора. Но, има место и на источната страна во близина на храмот на Евангелизам.

Денес се зачувани само делови од величествениот ѕид што некогаш го опкружувал целиот град. Всушност, во денешно време постојат само камен-темелници. Замокот бил поправен во 13 век од Венецијанците, бидејќи токму венецијанскиот ѕид го зазел местото на античкиот.

Кастро е интегрална целина на Скопелос. Во која било точка во градот, можете да стоите Кастро е секогаш видлива.

Градот имал триаголен облик и Кастро беше тврдина.

на Кастро е на врвот на Место град Скопје. Откако ќе станете таму, веројатно ќе мора да ви го одземе здивот од две причини; првото е дека искачувањето е навистина стрмно, а второто е дека погледот од таму дефинитивно ќе ви го одземе здивот.

Замокот може да се стигне или со автомобил од обиколницата или пеш. Пеш, патеката од Панагица на Пиргос е многу убава.

Тагови

Истражете го Скопелос (77) Доаѓање до Скопелос (15) Сместување во Скопелос (431) Активности и рекреација на Скопелос (25) Скопелос апартмани и студиа (161) Археолошки знаменитости на Скопелос (6) Скопски уметници (23) Авто мото чамци „Скопелос“ (50) Пекари Скопелос (9) Барови Скопелос (17) Скапелос барови на плажа (11) Плажи на Скопелос (42) Лична нега на Skopelos Beauty (14) Кафе Скопелос (47) Црквите во Скопелос (10) Култура на Скопелос (10) Забава Skopelos (36) Skopelos Food & Drink (158) Скопело Гастрономија (12) Здравје на Скопелос (27) Хотели на Скопелос (37) Куќи на Скопелос (80) Услуги за домување во Скопелос (8) Информативни услуги на Скопелос (16) Локални производи Скопелос (19) Локални рецепти на Скопелос (6) Манастири во Скопелос (5) Музеи Скопелос (2) Ноќен живот на Скопелос (21) Скопелос пансионска пензија (4) Вили со базен Скопелос (104) Пристаништата на Скопелос (3) Ресторани и таверни во Скопелос (85) Соби на Скопелос (16) Шопелос Шопинг (50) Разглед на скопје (22) Туристичко патување во Скопелос (40) Села на скопје (8) Вили на Скопелос (29)
Скопелос 370 03 Место град Скопје, Скопелос 370 03, Грција
Добиете насоки
Booking.com