Патување од Волос до Скопелос

FROM VOLOS TO SKOPELOS, SKOPELOS FROM VOLOS, SKOPELOS BY BOAT, HOW TO GET TO SKOPELOS BY BOAT. ROUTES, TICKET PRICE, TIMETABLES, ПРИКЛУЧОЦИ, СКОПЕЛОС, ЛУТРАКИ, ПОИМНИК, ВОЛОС МАГНИСИЈАС, ПАТУВАЊЕ ВО СКОПЕЛОС, РЕЗЕРВИРАЊЕ СКОПЕЛОС, ПРИСТАНУВАЊЕ ДО СЕВЕРНИТЕ СПОРАДИ, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

ПАТУВАЕ ОД ВОЛОС ДО СКОПЕЛОС

Летото е тука и вие сте подготвени да го поминете времето од вашиот живот на островот Мама Миа, до раскошниот Скопелос. Доаѓање до северните споради

Значи, ние сме тука да ве водиме и да ви ги дадеме сите потребни информации за да го поедноставите вашиот живот.

патување до скепелос, стигнување до скепелос, од воло, панагитско скопје

Доаѓајќи до прекрасниот Скопелос од пристаништето Волос, ги имате следните 3 опции:

Да патуваме со:

 1. Фериброд што прифаќа патници и возила 
 2. Летечка мачка или Катамаран што прифаќа само патници (без возила)
 3. Летечкиот делфин прифаќа само патници (без возила)

патување до скепелос, стигнување до скепелос, пристаниште во Волос, од Волос до Скопелос

Има три фериботски компании кои оперираат на релација Волос-Скопелос и една компанија за летечки делфини.

Скопелос Хора, скопско пристаниште, стигнување до скопје, од воло до скопје

ФИРМИ ФИРМИ ОД ВОЛОС ДО СКОПЕЛОС

There are 3 companies, 2-3 ferry boats, 1 speedboat, and 1 flying dolphin operating on the Volos to Skopelos route. Getting to the Northern Sporades

The companies are SEAJETS, HELLENIC SEAWAYS, and AEGEAN FLYING DOLPHINS

Морски авиони travels to Skopelos from Volos with the ferry boat SUPER STAR / SPORADES STAR and the speedboat NAXOS JET. Phone number: +30 2107107710.   email info@seajets.gr

пристигнување до скопје, од воло до скопје, протеос

ХЕЛЕНСКИ ПЕСКИ патува за Скопелос од Волос со ферибот EXPRESS SKIATHOS и брзиот брод FLYING CAT 5. Телефонски број: +30 210 89 19 800, е-пошта hellenicseaways@hellenicseaways.gr

стигнување до скопје, од воло до скопје, изразуваат скијати

ДЕЛФИНИ патува за Скопелос од Волос со ЛЕТЕН ДОЛФИН ЕРАТО. Телефонски број: + 30 210 4121654, +30 210 4221766, пошта info@aegeanflyingdolphins.g е

стигнување до скопје, од воло до скопје, летајќи делфински ерато

 

ВРЕМЕТНО ВРЕМЕ

 

SPORADES STAR/ SUPER STAR маршрутата од Волос до Скопелос е со времетраење од 3 часа и 45 минути

The journey with the NAXOS JET speedboat from Volos to Skopelos takes approximately 2 hours and 10 minutes.

ЕКСПРЕС СКИАТО маршрутата од Волос до Скопелос е со времетраење од 4 часа 10 минути.

Брза плоча ЛЕЕ КАТ 5 маршрутата од Волос до Скопелос има времетраење од 2 часа и 50 минути.

 

стигнување до скопје, од воло до скопје, летање мачка 5, стигнување до Северни спорадиЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО маршрутата од Волос до Скопелос е со времетраење од 2 часа и 5 минути. Се одржуваат целогодишни патувања.

СОВЕТ:  Треба да знаете дека е потребно помалку време за бродот да пристигне на сјај пристаниште Скопелос бидејќи таму прво застанува. Кога ги резервирате вашите билети, мора да наведете кој од двата пристаништа е вашата дестинација. Скопелос или сјај пристаниште.

пристаниште Лутраки, глоса, скопски пристаништа, стигнување до скопје, од воло до скопје

ИТИНЕРИРАА

Резервација за Скопелос. Најчестиот пат е како што следува:

Летови Скијатос - Лутраки ( сјај)- Скопелос- Алонисос.

Скопелос Хора, скопско пристаниште, пристигнување кон Северни споради, од воло до скопје

Така, од пристаништето Волос, фериботите прво застануваат на Скијатос, потоа на Лутраки ( сјај Пристаниште) на островот Скопелос, продолжува да Пристаниште Скопелос а последната станица е во Алонисис.

Летечкиот делфин ЕРАТО не застанува на сјај Пристаниште на островот Скопелос. Застанува директно на Пристаниште Скопелос.

пристаништето Лутраки, глоса, скопје пристаништа, пристигнување кон Северни споради, од воло до скопје

ТРАВЕЛ ТРОШОЦИ

Во врска со цените, погледнете подолу за да ги дознаете цените на секој билет.


СПОРАДЕС СТАР и СУПЕР ЅВЕЗДА

The ticket cost is from 33,40 € to 51,70 € per person and 89,90 € per car.

ЕКСПРЕС СКИАТО

За ПАТНИК цената е 38,50 €.
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, а децата од 5-10 години имаат 50% попуст.

За автомобил цената е 111,00 €.

Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, а децата од 5-10 години имаат 50% попуст.

ЛЕЕ КАТ 5

Цената на патувањето започнува од 51,00 € по лице.

Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.

ЛЕЕ ДОЛФИН ЕРАТО

The travel cost is ONE WAY: 51,00€ BY RETURN: 94,50 € 

стигнување до скопје, од воло до скопје, пристигнување кон Северни споради

ПАТНИЦИ

Рути на ЛЕТАЊЕ МАЧКА 5 и ЕКСПРЕС СКИЈАТОС.

Routes of SEAJETS.

Патеки на ЛЕТАЧКИ ДЕЛФИН ЕРАТО.

Во принцип, треба да знаете дека рутите до Скопелос се како што следува:

 • За периодот на Велигден до Светиот Дух, патеките се финализираат непосредно пред Велигден,
 • За летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
 • Септемвриските маршрути се финализираат во јули.
 • Скопелос има целосна сезона во јули и август. Затоа, треба да ги набавите билетите на време. резервација за Скопелос

  КУПИРАЈТЕ ТИЦИТЕ

  стигнување до скопје, од воло до скопје, пристигнување кон Северни споради

  Генерални информации

  За дополнителни информации ве молиме контактирајте:

 • Орган на пристаниште во Волос Тел: + 30 2421353800
 • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
 • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво