Патувајќи од Кими Евија до Скопелос

ОД КИМИ ДО СКОПЕЛОС, СКОПЕЛОС ОД КИМИ, КИМИ ЕВИЈА ДО СКОПЕЛОС, СКОПЕЛОС со чамец, КАКО ДО СКОПЕЛОС со чамец. КАКО ДО СКОПЕЛОС ОД КИМИ, ПАТУВАЊА, ЦЕНА НА БЕЛЕТ, ВОЗНИК, ПРИКЛУЧОЦИ, СКОПЕЛОС, ЛУТРАКИ, ПОИМНИК, КИМИ ЕВИЈА, АТИНА ПАТУВАЊЕ ДО СКОПЕЛОС, ПАТУВАЊЕ ДО СКОПЕЛОС, РАБОТИ НА БРОДОВИ СКОПЕЛОС, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

ПАТУВАЕ ОД КУМИ ДО СКОПЕЛОС

ВАНО ОДГОВОР

ОД ЛЕТО 2023 ГОДИНА ВЕЌЕ НЕМА УСЛУГИ НА ПАТУВАТА КИМИ – СКОПЕЛОС

Скопелос

Грчките острови се многу популарни низ целиот свет. Обично, повеќето луѓе додека размислуваат за Грција ги имаат на ум островите Киклади, Санторини, Миконос и Парос. Сепак, во Грција има и други прекрасни острови. Северните споради се скриени богатства на зелени предели.

Особено островот Скопелос кој ја има преземено титулата Зелен на синиот остров, бидејќи е најзелениот остров во Егејското Море. Над 80% од островот е покриен со борови шуми. Згора на тоа, посебна карактеристика на Скопелос е неговата бујна плажи со мали камчиња и златен песок.

Адрина хотели скопели, стигнувајќи до скопје

Покрај тоа, боровите буквално се вкорени во кристално чисто море. Но, покрај волшебното плажи и зелениот пејзаж со сините води, островот Скопелос има и други убавини за восхитување. Некои од нив се Хора, двете планини, на манастири, и црквата Аи Џани на Мама Миа. Замислете да лежите на плажа, под грчкото сонце, а благиот ветер на океанот се меша со аромата на борот.

Доаѓање до Скопелос

Најчестиот начин за патување до Скопелос е со брод. Сепак, нема директна линија од Атина (пристаниште Пиреја, пристаниште Рафина) до островот Скопелос.

панагица на пиргу, скопје хора, стигнување до скопје, скопје со брод

пристаништа кои имаат директни линии до Скопелос се Волос Магнизијас, Агиос Константинос Фтиотида, Мантуди Евија и Кими Евија.

Во таа објава ќе ви ги дадеме сите потребни детали за патување од Кими Евиа до бујниот остров Скопелос.

Пловидба компанија

Компанијата Skyros Shipping Co. со ферибот АХИЛЕЈ е задолжен за релација Кими - Скопелос.

Маршрутата

Фериботниот брод ACHILLEAS најпрво застанува кај Алонисис и потоа продолжува Пристаниште Скопелос.

КИМИ-АЛОНИСОС-СКОПЕЛОС (пристаниште во skopelos chora)

СОВЕТ: ACHILLEAS не запира на Пристаниште Глоса ниту во Скијатос.

кими до скопје, ким евиа, скопје со брод, стигнување до скопјеВреметраење на патувањето

Возењето со брод од Кими, Евија до Скопелос трае околу 3 часа.

Растојание Атина - Кими

Кими се наоѓа на околу 165 км од Атина.

Скопелос Елиос, Ново климатско село, стигнувајќи до скопје

Со вашето возило

За да стигнете од Атина до Кими, со сопствено возило, ќе ви требаат околу 3 часа. Растојанието (Атина-Кими) е 175 км.

Од Ктел

Доколку немате сопствено возило, можете да стигнете до пристаништето Кими од KTEL Liosion или Evia KTEL. Вообичаено, има утрински линии на автобусот Ктел Евиас до Евиа Халкида - Кими.
Цената е 16.70 € едноставен трансфер и 31.00 € со враќање.
Автобусот KTEL трае приближно 3 часа и 15 минути.

Фериботски патишта

Постојат посебни фериботски рути за бродот ACHILLEAS.

Корисни контакти:
  1. КТЕЛ ЛИОЗИЈА тел:. +30 2108317186, +30 2108317173. Адреса: 260 Лиосион, Атина - Като Патисија - Три мостови
  2. КТЕЛ ЕВИЈА тел: +30 2108317163, +30 2108317153, +30 2108315923, +30 22210 22640. Адреса: Стирон 1, Халкида

 

Планини на Скопелос, плажа Кастани, стигнување до скопје

 

Патни трошоци

Билетите со ферибот АХИЛЕЈ на Компанија за испорака на Скирос за патувањето од Кими во Евија до Скопелос се следните:

Цената на патувањето е 25.00 € по лице и 46.00 € по автомобил.

Доенчиња и деца до 5 години патуваат бесплатно.

патишта 

Од Кими, има ферибот линии до Скопелос САМО во текот на летните месеци. (јуни, јули, август и првите денови од септември). Пристапот е сезонски.

 

Села на Скопелос, Плажи Панормос, скопје со брод, стигнување до скопје

 Треба да знаете дека маршрутите од Кими до Скопелос со Компанија за испорака на Скирос лесно се наоѓаат на линкот подолу:

Кими - Алонисис -Скопелос 

Билети за резервации

Билетите можат да се резервираат преку:

  1. туристички агенции (туристички канцеларии на Скопелос, туристички агенции на линиите Скирос)
  2. во канцелариите на SKYROS SHIPPING Co канцеларии тел: +30 22220 91789, +30 22220 92164 е-пошта sne@otenet.gr , веб-страница: http://www.sne.gr
  3. Интернет

СОВЕТ:  Skyros Shipping Co ви дава можност да направите веб-чекирање со кој било систем за резервации што сте ги затвориле билетите.

кими до скопје, ким евиа, скопје со брод, стигнување до скопје

Генерални информации

Skyros Shipping Co, контакт број +30 22220 91789, +30 22220 92164 е-пошта sne@otenet.gr  

Доколку сакате да добиете повеќе информации за пристаништа Ве молиме контактирајте:

  • Порталскиот орган на Кими Тел: + 30 22220 22606
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво