Патување од Солун до Скопелос

СКОПЕЛОС СОЛУН, СОЛУН СКОПЕЛОС, СКОПЕЛОС со чамец, КАКО ДА СТАНЕТЕ ДО СКОПЕЛОС со чамец, ПАТУВАЊЕ ВО СКОПЕЛОС, КАКО ДО СКОПЕЛОС ОД СОЛУН, ПАТНИЦИ, ПРИКЛУЧОЦИ, СКОПЕЛОС, ЛУТРАКИ, ПОИМНИК, СОЛУН МАКЕДОНИЈА, СЕВЕРНИ СПОРАДИ, СЕАЈЕТС, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

ПАТУВАЊЕ ОД СОЛУН ДО СКОПЕЛОС

ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА:

Се уште не е објавено дали солунската рута ќе биде достапна во 2024 година

 

Солунското пристаниште, во северна Грција, се смета за едно од најголемите поморски пристаништа во источниот Медитеран. Солун е главен град на Македонија и е познат и како невестата на Термаикос.

skopelos com skopelos Солун

По пауза од неколку години, пристаништето во Солун повторно е поврзано со северните споради со директни рути.

Шпедитерската компанија Seajets Company, од летото 2021 година (до сега), повторно ги воведе фериботите од Солун до пристаништа на северните споради. (Скијатос, Скопелос, Алонисос).

skopelos com seajet Солун

на Компанијата Seajets, конкретно со Superrunner Jet 2 ќе ги започне маршрутите на 2 јуни 2023 година до 10 септември 2023 година.

Ве молиме имајте предвид дека The Superrunner Jet 2 прифаќа и патници и возила. Времетраењето на патувањето е приближно 3 часа и 55 минути. Најкористен Скопелос пристаништа се сјај Скопелос. Во случаи на лоши времето услови, чамците може да застанат Пристаниште Агнонтас.

Скопелос со Солунското пристаниште

Маршрути

Туристички агенции SeaJets

Маршрутите ќе се водат од 2 јуни до 10 септември 2023 година.

Поаѓањето од Солунското пристаниште ќе биде во 07.00 часот наутро, додека враќањето ќе биде навечер.

Од 02 до 06 година ќе има 2023 маршрути неделно. Понеделник-среда-петок.

Од 07 до 07 година ќе има 2023 маршрути неделно. Понеделник-среда-петок-сабота.

ЦЕНИ

ПАТНИК:
СРЕБРЕН: 40,30 €
ПЛАТИНУМ: 57,60 €
Доенчиња и деца до 4 години патуваат бесплатно, деца од 5 -10 години имаат 50% попуст.
Студентскиот попуст е подобен само за студенти на грчки јавни универзитети.

АВТОМОБИЛ:98,40 €

МОТРОЦИКЛУС:21,10 €

skopelos com солунски seajets

СЕВЕРНА ГРЦИЈА-СОЛУН- ВОЛОС- СЕВЕРНИ СПОРАДИ

Друг начин да се патува од Северна Грција и Солун до Северните Споради и Скопелос е преку Волос.

скопелос волос

Растојание Солун - Волос

Солун е 207 км од Волос.

Со свое возило

За да пристигнете од Солун во Волос, со свое возило, ќе ви требаат приближно 2 часа. Исто така, има патарина на трасата. Вкупната цена на патарините во моментов е 13.01 €. Трошоците за патарина може да се променат.

Постојат уште две правци што треба да се следат, со мали отстапувања во километражата.

  • Солун - Волос, 212 км, времетраење 2 часа и 36 минути, цена за патарина 9,10 €.
  • Солун - Волос, растојание 215 км, времетраење 2 часа и 42 минути, цена за патарина 11,80 €.

ТРОШОЦИТЕ НА ПАТАРИНИТЕ МОЖЕ ДА РАМНИРААТ

Од КТЕЛ

Доколку немате сопствено возило, можете да се движите со VOLOS KTEL или THESSALONIKI KTEL

Цената е 20,20 € на едноставна рута и 35,00 € за возврат.

Автобусот КТЕЛ трае околу 2 часа и 20 минути. Автобусот КТЕЛ оди директно без запирања.

Корисни телефонски броеви

КТЕЛ ВОЛОС Адреса: Секери и Зачу, Волос

Тел:. + 30 24210-33254, + 30 24210-25527

Е-пошта: ktelvol@gmail.com

Веб-страница: http://ktelvolou.gr

http://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=greece

КТЕЛ ТЕСАЛОНИКИ МАКЕДОНИЈА Адреса: Лагкада 16, Солун

Тел:. + 30 2310 510835, + 30 2310 595400

Е-пошта: contact@ktelthes.gr

Веб-страница: https://ktelthes.gr

https://ktelthes.e-ticketing.gr

Општи информации за патување до Скопелос од Солун 

SEAJET pтелефонски број: 210 7107710, +30 210 4121001, е-пошта: reservations.dpt@seajets.gr

Доколку сакате да добиете повеќе информации за пристаништа Ве молиме контактирајте:

  • Капетанија на пристаништа во Солун Тел: + 30 231 332 5800
  • Орган на пристаниште на Скопелос Тел: + 3024240 22180
  • Под пристаништето на Скопелос Тел: + 3024240 33033

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво