Патувајќи кон Скопелос со авион

СКОПЕЛОС СО АВИОН, ПРИСТАНУВАЊЕ ДО СКОПЕЛОС, СКОПЕЛОС СКИЈАТОС, АЕРОДРОМОТ СКОПЕЛОС, АЕРОДРОМОТ СКИЈАТОС, СКОПЕЛОС ВОЛОС, СКОПЕЛОС АТИНА, СКОПЕЛОС СОЛУН, ЛЕТОВИ ДО СКИЈАТОПЕТОСИТО, Х. СКОПЕЛОС ТУРИЗАМ, РАСПОРЕДИ И АЕРОДРОВИ: СКИЈАТОС, ВОЛОС, СОЛУН, АТИНА, АЕРОДРОМ: АЕРОДРОМ СКИЈАТОС АЛЕКСАНДРОС ПАПАДИАМАНТИС, АЕРОДРОМ ЕЛЕФТЕРИОС ВЕНИЗЕЛОС АТИНА. ЛЕТАЈ ДО СКИЈАТОС,  БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

ПАТУВАЊЕ СО АВИОН ДО СКОПЕЛОС

Дали некогаш сте го посетиле волшебниот остров Скопелос? Ако имате тогаш повторно ќе дојдете, ако не ова лето е вашата шанса да ја сретнете оваа прекрасна дестинација. Во Скопелос веќе се заљубени не само Грците, туку и странците. Особено по големиот успех на филмот „Mamma Mia“, Скопелос станаа уште попопуларни на меѓународно ниво.

Скопелос Плажи Агиос Јоанис, мама миа црква, стигнувајќи до скопје

Без разлика на славата што ја стекнува преку филмот Mamma Mia, Скопелос остана неговиот традиционален стил. Скопелос е еден од најбујните острови во Егејското Море. Идиличната комбинација на шумското зеленило со синилото на морето никого не остава без емоции.

Понатаму, фактот што островот Скопелос нема аеродром уште повеќе придонесува за одржување на народните карактеристики. Сепак, секогаш можете да патувате со авион до аеродромите во близина на Скопелос бидејќи има морска врска.Плажа Скопелос Милиа, скопјески плажи, стигнување до скопје

АВЕРИСКИ

Аеродромите кои се погодни за планирање на вашиот одмор до Скопелос се АЕРОДРОМОТ СКИЈАТОС, АЕРОДРОМОТ ВОЛОС, АЕРОДРОМОТ АТИНСКИ И АЕРОДРОМОТ СОЛУН.

СОВЕТ 1: КОЈ СЕ СТИГНА ДО СКОПЕЛОС СО АВИОН, ТРЕБА ДА ГО ЗАКАЖЕТЕ ВАШЕТО ПАТУВАЊЕ ПОНАПРЕДНО, РЕЗЕРВИРАЈЌИ ГИ БИЛЕТИТЕ ЗА фериботот однапред ИЛИ СО ДОБИВАЊЕ ТЕРМИН ЗА ВОДЕНО ТАКСИ, ОСОБЕНО ВО ЛЕТОТО

СОВЕТ 2: ПОДНЕСУВА ОД НАДВОРЕШНИК, НАЈДОБРИОТ НАЧИН ДА СЕ ДА СЕ ДОБИЕ СКОПЕЛОС, Е ДА СЕ ПОСЛЕДИТЕ ЛЕТ НА АРВИОТ СКИАТХОС И ТОА ДА ЈА ПОДНЕТЕ ВОДА ТАКСИ. 

АРВО СКИАТОС, АЛЕКСАНДРОС ПАПАДИЈАМАНИТ

Најблискиот аеродром до островот Скопелос е секако аеродромот Скијатос. Скијатос е соседен остров на северните споради. Аеродромот на Скијатос, Александрос Пападијамантис, опслужува и домашни и меѓународни летови.

Во текот на летниот период има дневни летови до и од Атина, додека во зимските месеци има летови на неделно ниво. Покрај тоа, во летните месеци летови пристигнуваат и од и до Солун.

Аеродромот на Скијатос е оддалечен околу 3 км од пристаништето Скијатос (5 ​​минути со автомобил). Такси стазата ќе се наоѓа веднаш надвор од аеродромот. Додека рутата од аеродромот до пристаништето Скијатос чини приближно 6 евра. Од пристаништето Скијатос, можете да земете ферибот или водено такси за да стигнете до островот Скопелос.

аеродром скијатос, скопје со авион

Национален аеродром на СКИАТОС АЛЕКСАНДРОС ПАПАДИЈАМАНТИС ЈСИ
37002, ГРЦИЈА СКИЈАТОС
Тел: + 30 3024270 22376, + 30 24270 29105, Факс: 24270 24130, Телекс: 295822 LGSK GR, AFTN: LGSKYTYX

Веб-страница: https://www.jsi-airport.gr Е-пошта: d5ith_kask@hcaa.gr

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Секојдневно има 2 или 3 директни летови од аеродромот во Атина, аеродромот Елефтериос Венизелос до аеродромот Скијатос.

Распоред - информации  Olympic Air, Aegean Airlines

Распоред - информации  Небото експрес

СОВЕТ: Летот трае само 45 минути.

Понатаму, во текот на летото, посетителите можат да пристапат на Скијатос од целиот свет, со комбинација на летови. Со чартер летови посетителите лесно добиваат директно до Скијатос од следниве градови:

  •  Амстердам, Осло, Белград, Берлин, Виена, Букурешт, Гетеборг, Цирих, Копенхаген, Ларнака, Лондон, Манчестер, Милан, Минхен, Дизелдорф, Ставангер, Стокхолм, Штутгарт, Трондхајм, Франкфурт.

 

аеродром скијатос, скопје со авион

СОВЕТИ ЗА ЕКСТРА:

  • Националниот аеродром Скијатос Александрос Пападијамантис е мал аеродром кој ги задоволува потребите на Северните споради (Скијатос, Скопелос, Алонисис).
  •  Авиокомпаниите имаат специфични рути и можете да ги резервирате вашите билети многу рано за да добиете подобра цена.
  •  Летови до аеродромот Скијатос од Атина, Волос и Кавала.
  • Во Скијатос, десетици чартер летови пристигнуваат директно (или со застанувања) од странство.
  • Олимпик Ер има свои ревизори на билети во средината на централниот аеродром.
  • Продавачите на билети можат да се најдат на левата страна од зградата на аеродромот.

Меѓународниот аеродром во Атина ЕЛЕФТЕРИОС ВЕНИЗЕЛОС

Меѓународниот аеродром во Атина, Елефтериос Венизелос (ATH) е најголемиот аеродром во Грција. Исто така, опслужува најголем број домашни и меѓународни летови во Грција

атинскиот аеродром, доаѓање до скопје, скопје со авион

Атинскиот меѓународен аеродром Елефтериос Венизелос е поврзан со аеродромот Скијатос, Александрос Пападијамантис ЈСИ. Понатаму, ако одбравте да не летате директно од Атина до Скијатос, треба да одите до Мантуди Евиа или Агиос Константинос за да одите до Скопелос.

 

НАЦИОНАЛЕН АВТОРИС ВОЛОС НЕА АНХИЈАЛОС

Националниот аеродром Волос, Неа Анхиалос, е најблискиот аеродром на копното до Скопелос.
Националниот аеродром Неа Анхиалос со VOL код опслужува домашни, меѓународни и чартер летови од најголемите градови во Европа.

аеродром во Волос, доаѓање до скопје, скопје со авион
СОВЕТ: Аеродромот Волос служи меѓународни летови само во текот на летото.

Аеродромот е поврзан со автобуската станица на долги релации Магнезија до Волос. Покрај тоа, такси возилата се надвор од Терминалот.
Со такси ќе ви требаат приближно 40 минути до пристаништето Волос, додека со автобус е околу 1 час.

Од пристаништето Волос до Скопелос има директни фериботи.

ТЕСАЛОНИКИ Македонски аеродром

Аеродромот во Солун е еден од двата главни аеродроми во Грција. Понатаму, тој е поблиску до Скопелос отколку аеродромот во Атина. Аеродромот Македонија е број 4 голем аеродром во Грција и број 10 во Европската унија.

Се оперира во текот на целата година и опслужува домашни и меѓународни летови.

Градските автобуси го поврзуваат аеродромот со центарот на Солун, со Новата железничка станица во Солун и со меѓуградска автобуска станица „Македонија“ (КТЕЛ). Нивното поаѓање е на секои 30 минути, а рутата до центарот на градот трае околу 40-50 минути бидејќи аеродромот во Солун е оддалечен 15 километри од градот. Покрај тоа, тоска на аеродромот во Солун се достапни во текот на целиот 24-часовен период.

 

аеродромот Тесалоники, доаѓајќи до скопје, скопје со авион

ТЕСАЛОНИКИ ДО СКОПЕЛОС ЕДНОСТАВНО СОВЕТ ЗА Травел: Слетуваше на аеродромот во Солун, земете автобус бр. 78 до терминалот на аеродромот, а потоа со меѓуградскиот автобус до пристаништето Волос за да стигнете со траект до Скопелос.

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво