ЛЕГЕНДИ СКОПЕЛОС, АТРАКЦИИ СКОПЕЛОС, РАЗГЛЕДУВАЊЕ СКОПЕЛОС, КУЛТУРА СКОПЕЛОС, БОГАТСТВА СКОПЕЛОС, СКРИЕНИ БОГАТСТВА СКОПЕЛОС,  на плажите СКОПЕЛОС, ТРАДИЦИИ СКОПЕЛОС, АДРИНА БЕРА, АДРИНА Хотели, АДРИНА РЕЗОРТОТ И СПА, СМЕСТУВАЊЕ ВО СКОПЕЛОС, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

АДРИНА BEACH

Адрина Плажата се наоѓа во Панормос, Скопелос. Тие всушност се мали плажи во редот, Андринците. Плажата има убави бели камчиња и неверојатно чисти води прифаќајќи се во целосна хармонија со зелените борови.

 

Убавото Адрина плажата го добила нејзиното име по единствениот женски пират на грчките мориња. Популарниот и бестрашен пират Адрина, ширеше страв и ужас низ Северен Егеј. Богатството што таа го собра беше од огромна вредност.

Приказната за пиратскиот Адрина остана жив низ годините.

ПИРАТЕ АДРИНА

Според легендата, Скопелос добил многу рации од пирати. На крајот на краиштата, локацијата на Скопелос беше идеална. Секој брод што заминува од Солун ќе треба да помине или преку Скопелос-Алонисис или преку Скопелос-Скијатос.

Бло Беј во Панормос беше точката кога пиратите ги растоварија своите чамци бидејќи беа заштитени од северните ветрови. Таму, пиратски Адрина имал и свој брод.

Адрина хотели скопелос, Адрина скепелос, панормос скепелос, Адрина плажа хотелско скопје, бањски летувалиштаНа едно од нејзините патувања, Адрина, заедно со нејзините придружници, ограбиле венецијански брод полн со злато. По нејзиниот успех, таа се врати на Панормос со нејзината екипа и нејзината сакана. За да ја прослават нивната успешна рација, пиратите отишле Место град Скопје да донесе вино и храна. Адрина беше сам во пристаништето чекајќи ги. Како и да е, сите се исплашија од неа и ниту еден локален маж не се осмели да и пристапи.

На пат кон Чора, откако се искачија кон Муртеро и ги преминаа Аликија и Потами, пиратите пристигнаа во Пефкија, на ридот каде што и денес стои капелата Панагија Полемистрија. Таму Скопелите правеа гозба и играа.

Пиратите влегоа во танцот и почнаа да пеат „различна“ песна. Не-пијаните ја сфатија нередот и трчаа во криење.

Злото наскоро требаше да започне и пиратите нападнаа. Но, штом бил убиен првиот локалец, се појавила Дева Марија со меч во раката. Луѓето од Скопелос добиваат сила во нејзиниот имиџ, ги ловеле пиратите и на крајот ги убиле сите Адринапридружници заедно со нејзината сакана.

Адрина скепелос, Адрина хотели скопелос, панормос скопелос, бањски одморалишта

КРАЈ

Штом пиратски Адрина ја слушнала непријатната вест, го скрила своето богатство (на плажа) се качила на карпата, и се самоубила.

Според гласините, нејзиното богатство било толку големо што и биле потребни часови да го скрие. Всушност, и денес многу луѓе се борат да го најдат скриеното богатство на Адрина ...

Покрај тоа, многу богатства се скриени на прекрасниот остров Скопелос.

СКОПЕЛОС АДРИНА Хотели

Пронајдено семејството на Родопулос Адринабогатството што го претвора во три исклучителни летни одморалишта: 4 ѕвезди Хотел Адрина Бич 5-ѕвездата Адрина Ресорт и Спа и Хотел Адрина Гранд. Одличната локација и гостопримството на Адрина Хотели ветувам незаборавни празници. Како и лов на богатство…

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

 

 

 

 

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво