Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Пловидба во Скопелос

Пловењето во Скопелос е незаборавно искуство за оние кои се осмелуваат. На островот, може да се изнајми едриличар за да ги истражи малите заливи, природните пристаништа (како што е „Бло“) и да се изолира плажи кои се достапни само со брод.

Во исто време, оние што имаат свој брод имаат можност да го прицврстат тоа во марините на островот. Организираните марини се наоѓаат во Место град Скопје каде има многу места за пристаниште за сите димензии од помалите чамци до јахтите, во Ново климата област, додека постои можност за приклучување на Агнонтас и во Лутраки пристаниште Глокса.

Островот има и природни заливи и неколку плажи за прицврстувачи (Бло во Панормос, Стафилос и други плажи на островот), каде што можете да ги најдете сите неопходности од мраз и гориво за да помогнете во механичките проблеми.

Исто така во Скопелос постои активен поморски едриличарски клуб на скопјес (НИКОС), каде што луѓето што работат таму можат да ве советуваат и да ги решат сите прашања што може да ги имате. Информации може да се добијат и од пристанишната станица Скопелос: 2424022180 и од пристанишната станица на Лутраки ( Лутраки): 2424033033

Оние што ќе го истражат островот со едрење, ќе добијат незаборавни моменти. Ова е затоа што крајбрежјето на Скопелос, како и малите острови околу него се прекрасни. Покрај тоа, едриличарските крстарења им овозможуваат на посетителите да го искусат островот од друг агол.

Затоа, опуштете се и уживајте во ова уникатно искуство во атмосфера без стрес што вклучува храна, пријатели и моменти што ќе бидат врежани во вашиот ум цел живот !!