Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

скупело со ферибот и бродскиот брод, маршрутите на скопје, патувањата кон скелетите, возниот ред до скопјелите, од атините, од воловите, доаѓањето до северните споради

Решивте да го посетите Скопелос !!!

Сместено во центарот на Северниот Егејски Пелагос, во Северните споради, Скопелос лесно може да се стигне од различни точки, преку воздух и море, во текот на целата година.

Скопели со ферибот и глисер. Со Скопело е лесно да се стигне од Атина од три пристаништа (Евија Мантуди, Агиос Константинос и Евиа Кими) со брод, особено во лето кога фериботите додаваат на нивните закажани патувања.

Посетителите од Северна Грција можат да го користат пристаништето во Солун. За оние што доаѓаат од Централна Грција, Волос е најзгодно пристаниште за пристап до Скопелос.

МНОГУ ВАНО ИЗВЕСТУВАЕ:

Скопели со ферибот и глисер.

Скопелос има три пристаништа: Пристаниште Скопелос ( Место град Скопје), Пристаниште Глоса ( Лутраки) И Агнонтас Пристаниште. Во вашите пребарувања побарајте ги сите пристаништа Скопелос. Има денови кога бродовите пристапуваат само до едно од пристаништата на Скопелос.

Линкови до Интернет ИНТЕНЕРИИ:

ОД АТИНА:

ОД ЕВИЈА МАНТУДИ:

АНЕС ФЕРИИ

ОД АГИОС КОНСТАНТИНОС:

ДЕЛФИНИ

АКВА ФЕРИИ

ОД ЕВИА КИМИ:

СКИРОС ФЕРИИ

ОД ВОЛОС:

АНЕС ФЕРИИ

ДЕЛФИНИ

ФЕРИИ НА ХЕЛЕНСКИОТ ПРЕСУДИ

ОД ТЕСАЛОНИКИ:

ФЕРИИ НА ХЕЛЕНСКИОТ ПРЕСУДИ

ОД СКИАТО:

АНЕС ФЕРИИ

ДЕЛФИНИ

ФЕРИИ НА ХЕЛЕНСКИОТ ПРЕСУДИ

ВАС ТАКСИ

општи информации

СОВЕТ 1: Овој бујна остров има целосна сезона во јули и август. Затоа е добра идеја да резервирате билет и да направите резервации навреме.

СОВЕТ 2: Треба да знаете дека маршрутите се распоред на следниов начин:

  • за време на Велигденскиот период до Светиот Дух, патеките се финализирани непосредно пред Велигден,
  • во летната сезона, од мај до август, маршрутите се финализираат непосредно по Велигден,
  • во септември, патеките се финализирани во јули.

Како да стигнете до Северните споради. Како да стигнете до скепелос, да стигнете до Скопелос, да патувате до Скопелос, ферибот, пристаништа, аеродром. Распоред на траект.

Доаѓање до Северни Споради, Скопелос, Скијатос и Алонинос. Патување на Скопелос