5-те најдобри таверни за Ципуро во Скопелос!

СВЕТСКИ СПОРАДИ СКОПЕЛОС, ХРАНА И ПИСКО СКОПЕЛОС, РЕСТАРНИЦИ И ТАВЕРНАС СКОПЕЛОС, ЗАБАВА СКОПЕЛОС, ХРАНА СКОПЕЛОС, ТСИПУРА СКОПЕЛОС, ПАВЛОС РИБА ТАВЕРН СКОПЕЛОС, ОУЗЕРИ АНАТОЛИ СКОПЕЛОС, ОУЗЕРИ КАРИДИЈА СКОПЕЛОС, ВРАЧОС ТАВЕР СКОПЕЛОС, ТАСОС TAVERN, СКОПЕЛОС, ЦИПУРО ВО СКОПЕЛОС, УЗЕРИ ВО СКОПЕЛОС, БЛОГ СКОПЕЛОС, SKOPELOS BLOGSPOT, SKOPELOS BLOGGING, SKOPELOS BLOGS, SKOPELOS BLOGGERS

5 НАЈДОБРИОТ РЕСТАРНИЦИ ЗА ТСИПУУРО ВО СКОПЕЛОС!

Ципуро во Скопелос, Оузери во Скопелос, Рибна таверна Павлос, Озури Анатоли, Оузери Каридија, Таверна Врахос, Тасос Таверна

Скопелос стана популарен со филмот Mamma Mia, но сепак, тој останува низок профил. Сепак, емоциите кои Скопелос им ги создава на посетителите се силни. Повеќето од луѓето кои ја посетуваат Грција се запознаени со „националниот“ грчки јазик пијат што е узото. Во Грција, можете да уживате во вашето узо во популарните узери. Узото секогаш се служи со мезеди, најчесто морска храна. Мора да пијат тоа полека. Заедно со узото има и „ципуро“. Ципуро е позастапено во Северна Грција. Особено во Тесалија, Епир и Македонија.

Ципурото и узото се речиси исти по вкус. Сепак, тие два грчки пијалаци се произведуваат со различни методи. Можете да го нарачате вашето ципуро со или без вкус на анасон.

Излегувањето со локалното население во Скопелос ќе ве убеди дека „одењето по ципуро“ за Грците е омилена навика. Ципурот таверни Придружете ја секоја порција ципуро со фини мезе познати како мезеди. Во Скопелос, ципурот обично е придружен со автентично ребетико и народна музика.

ПАВЛОС

In село Агонтас има риба Павлос таверна. Рибната таверна Павлос е позната не само по свежата риба што ја служи туку и по вкусните мезеди од ципуро. Значи, останува постојано дружење за оние кои навистина сакаат да уживаат во своето ципуро. Павлос не е само риба таверна е едно од најпознатите узури во Скопелос.

таверна за риби Павлос, ципуро во скопје

Рибната таверна Павлос во Агнонтас исто така нуди пријатна атмосфера. Локацијата е голема предност бидејќи табелите се буквално до морските бранови.

Рибата таверна Павлос во Агнонтас на Скопелос останува отворен цел ден.

 

За време на летната сезона, неколку вечери ќе имате можност да уживате и во грчката музика во реабтика во живо.

КАРИДИЈА

На влезот од обиколницата во прекрасен двор, ќе ја најдете Каридија Оузери. Тоа е популарно узери во Скопелос.

ouzeri karydia scopelos, karydia scopelos, chora scopelosВо Karydia Ouzeri ќе уживате во автентично грчко ципуро во Скопелос и вкусни мезеди. Атмосферата е пријатна.  Некои од садовите што ќе ве воодушеват се доматите полни со туна, рибината и рибизлите печурки.

Покрај тоа, во Karydia Ouzeri ќе можете да слушнете автентична ребетичка музика. Музиката во живо секогаш е одличен додаток на вашата вечер.

Чистиот звук од три-житото бузуки на познатиот Христос Митренцис исто така игра важна улога во ова.

Enjoyе уживате во музика во живо во текот на ноќните часови.

ВРАЧОС

At Лутраки пристаништето до морето ќе најдете Vrachos Fish Таверна. Неодамна го смени менаџментот, затоа Vrachos Fish Таверна комплетно е реновиран. Тука ќе вкусите свежа риба и одлични јадења со морска храна. Традиционалните зготвени јадења се исто така на менито. Се разбира, голем број на мезе чекаат да го придружувате вашето ципуро во Скопелос.

Риба Врачос Таверна се наоѓа веднаш до морето. Може да ги слушнете брановите додека уживате во прекрасниот поглед на морето.

Риба Врачос Таверна организира и незаборавни грчки вечери со музика во живо.

ТАСОС

Тасос Таверна се наоѓа во живописното приморје Елиос (Нео климата) село. Всушност, ќе го најдете Тасос Таверна веднаш пред прекрасното пристаниште, речиси до морето. Оваа совршена локација создава оригинален грчки амбиент.

таверни тасос скопелос, тасос скопли, таверни скопели, нео климатски елио скопели

Не е случајно што многу луѓе претпочитаат Тасос да ужива во нивното ципуро. Оттука ќе вкусите вкусни рачно изработени мезеди како и свежа морска храна и риба.

Тасос Таверна ви нуди традиционална храна, фини мезе и ципуро во Скопелос во пријатна летна атмосфера со одличен поглед. Тасос Оузери во Скопелос ги има сите потребни за да уживате во грчкиот начин на релаксација.

Останува отворен цел ден.

АНАТОЛИ

Дали некој што не би сакал да ужива во своите узо и мезе придружени со автентична музика со ребетики? Се разбира не. Освен тоа, ако сето ова беше комбинирано со идилично место, со поглед на бескрајното море и прегрнување на небото. Така, добредојде таверна АНАТОЛИ, местото на познатиот ребет Јоргос Ксинтарис. Тој и неговите два сина Андонис и Теодорис, исто така музичари, ќе ве забавуваат и воедно ќе ве запознаат со авторски ребетико песни.

узо анатоли скопелос, анатоли хорско скопје

Узо таверна „Анатоли“ се наоѓа високо во Место град Скопје до старото Замокот. Отворен е од попладневните часови до доцна навечер.

Во Ouzeri Anatoli ќе уживате во доброто ципура и вкусни домашни грчки мезеди, уживајте во живата грчка музика и погледнете во бескрајното синило на Грција.

Озури Анатоли е веројатно најпопуларниот узури во Скопелос.

 

Па сетете се на Ципуро во Скопелос придружено со сите потребни мезедеи и грчката музика на рембетика е тотално задолжителна!

 

Skopelos.com - Блог Скопелос

Блог.Skopelos.com - skopelos.com/blog

Автор - Адрина Хотели Скопелос - www. Адрина.gr 

јас www.adrinabeach.co - Јас www.adrinaresort.co

 

Најновите објави Свежи написи од блогот

Booking.com

Следете не

Што се интересира? Откријте нешто убаво