Овој пост е достапен и на: Ελληνικά (грчките)

Шопинг во Скопелос

Продавници за скопје

Прекрасниот остров Скопелос нуди многу избори за вашиот шопинг.

Најголем број продавници се наоѓаат во Место град Скопје. Вреди да се напомене дека град Скопелос со претседателски указ е официјално прогласена за традиционална спогодба.

Затоа, релаксирачката прошетка по живописните улици на Скопелос е многу добро комбинирана со шопинг од богатиот пазар на островот. Постојат различни туристички продавници, трендовски облека и накит. На пазарот во Скопје не недостасува разновидност и квалитет. Напротив, има пораст во последните години кога продавниците на Скопелос немаат за што да завидуваат од поголемите градови.

Значи, покрај меморијали, ќе најдете вкусна облека и чевли, особено рачно изработен накит во различни опсези на цени, како и посебни украсни предмети. Вие не само што ќе наидете на продавници за облека за жени. Постојат продавници и за машка и за облека за деца.

Не можете да ги изоставите продавниците со традиционални артикли и народна уметност. Скопјаните отсекогаш биле луѓе на уметноста, се занимавале со текстил, резба од дрво, керамика и стакло. Дури и денес, тие остануваат верни на своите уметности и традиции. На пазарот на островот ќе имате можност да купите примероци, како што се рачно ткаени текстили, рачно изработени керамика, стакларија, итн. Особено популарни се ножерите со скулптури со стихови врежани на нивните рачки.